Тест: Открийте своя интериорен стил

Какъв е вашият характер - на щастлив модернист, еклектичен колекционер, "индустриална" мацка или шикозна мадама?

<p>Интериорната ни галерия представя четирите съвременни стила, които най-добре описват различните актуални течения в обзавеждането. Тук виждате спалня, решена според вкуса на "щастливите модернисти".</p>

Интериорната ни галерия представя четирите съвременни стила, които най-добре описват различните актуални течения в обзавеждането. Тук виждате спалня, решена според вкуса на "щастливите модернисти".

В рамките на нашата ноемврийска тема "Дизайн" вече уточнихме, че според нас е изключително важно домът да носи индивидуалния дух на своя човек. На своето семейство. Следователно, основното е не какво ви предлагат последните каталози за обзавеждане, а сред какви мебели и декорации самите вие ще се чувствате най-уютно.

Ако все пак държите личният ви вкус да бъде съобразен и с модните изисквания, ние ще ви помогнем. В настоящия материал сме събрали четирите стила, които най-добре описват различните актуални течения в интериорния дизайн. Прочетете личностните характеристики в началото на всяка точка и ще разберете кой вариант подхожда на самите вас. След това ще получите кратки, но достатъчно описателни инструкции по въпроса как да постигнете конкретния дух в собственото си жилище.

Ако от информацията в статията все още не се чувствате достатъчно уверени, сме ви подготвили и богата галерия. Тя представя спални, всекидневни, детски стаи, бани и тук-таме по някоя кухня, обзаведени според изискванията на всеки от посочените стилове. Остава просто да се ориентирате към дизайните от снимките, които успяват да ви накарат да се чувствате "у дома си". 

Щастливият модерен стил (Happy Modern) 

Ако сте игриви и закачливи по характер, ако искате да изразите своя талант за обзавеждане в дома си, но все пак не се приемате твърде на сериозно, това е вашият стил. Той ви позволява да си вземете онова, което най-много ви допада и от модернизма, и от западния вкус, познат ни благодарение на филмите от средата на XX век. Но това не е всичко. След като сте харесали мебели според описания принцип, ще можете свободно да доукрасите помещенията с много цветове и всичко, което лично на вас ви е симпатично. 

- Щастливият модерен стил предполага да внедрите в интериора всевъзможни перденца, килимчета, възглавнички и фигурки - колкото по-пъстри, толкова по-добре. 
- По стените са окачени смели съчетания от рисунки или снимки. Множество огледала в различни размери и със старовремски орнаменти също са особено подходяща идея. 
- Хубаво е всичко това да бъде допълнено от свежи цветя, поставени в откачени по своята форма вази. 

 Тест: Открийте своя интериорен стил

Стилът на еклектичния колекционер (Eclectic Collector) 
Този вариант е за вас, ако сте традиционалисти по душа, но в същото време сте приключенски настроени - обожавате да пътувате, а дори когато си стоите вкъщи, жадният ви за знания дух непрекъснато търси информация за непознати земи и народи. Логично е, че такъв човек би се чувствал наистина уютно, ако е заобиколен от предмети, които олицетворяват разнообразните му културни интереси.

- За нетренираното око, домът на еклектичния колекционер може да изглежда твърде натруфен и подобен на щастливия модерен апартамент. Вещите във втория обаче правят впечатление повече с количеството и пъстротата си, отколкото с цената и качеството. Обстановката около колекционера не е толкова цветна, но е изискана. Мебелите от кожа или тъмно дърво са най-подходящи за него.
- Във всяка стая трябва да има поне една маса или шкафче, която се счита за антика и има колекционерска стойност.
- Извадените на показ предмети са сувенири, типични за най-различни места, времена и култури.

Тест: Открийте своя интериорен стил

Изчистен шик (Simple Chic) 
Това решение е подходящо за дамите, които се чувстват спокойно уверени в своята индивидуалност, без да изпитват нужда да я проявяват твърде яко в облеклото и обзавеждането на дома си. Изчистеният шик се доближава по простота до минимализма (вече сме го обсъждали), но все пак позволява наличието на повече декорация. Съвсем логично, този стил е идеален за педантично настроените хора, държащи на чистотата и реда във всеки един момент.

- В случая определението "изчистен" не означава, че задължително трябва да се лишавате от украса посредством фигурки и възглавнички. Но се стремете крайният резултат да изглежда по-скоро като модерните покои на някоя принцеса, отколкото като стаичка в анимационен филм.
- Вие решавате дали обзавеждането да е в светли или тъмни тонове, но нека основните цветове бъдат два, максимум три. Препоръчва се никой от тях да не бъде ярък.
- Модерният шик не се облепя с тапети, но ако искате по-интересни стени, напълно подходящи са урбанистичните такива, имитиращи тухли или бетон.

Тест: Открийте своя интериорен стилИнтерпретация на щастливия модерен стил според правилата на т.нар. топъл индъстриъл

Топъл индъстриъл (Warm Industrial)
Той е за истински модерните натури, които не си губят времето в носталгични спомени, а гледат с практични очи в настоящето и бъдещето. Макар все още да остава неразбираем за мнозина, дизайнът в стил индъстриъл демонстрира характера на артистичните личности в новото време, които вече са се отърсили от повечето предразсъдъци и проявяват самочувствие в отстояването на екстравагантните си идеи.

- В интериора този стил изглежда доста по-грубо от предходния изчистен шик, но е и далеч по-интересен.
- Според топлия индъстриъл, "винтидж" не означава прилично реставрирана антика със засукани орнаменти, а по-скоро нещо от предходните десетилетия, но с подчертано захабен и олющен вид.
- Индивидуализмът се изразява в съчетанието и избора на мебелите, не в претрупването на помещенията с лични вещи.

Вижте още визуални предложения за обзавеждане в нашата галерия. Е, ориентирахте ли се как точно бихте желали да изглежда модерната ви крепост?  

16 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.8
Не е посочен 15.11.2012|11:47
аз обичам да ми е цветно и забавно!
7
Не е посочен 15.11.2012|11:40
И къде по-точно е теста?!
6
Не е посочен 15.11.2012|09:44
По-скоро топъл индъстриъл! Допада ми това естествено рециклиране на вещите, както и изчистените линии.
5
Не е посочен 14.11.2012|17:38
Топъл индъстриъл ми е малко клошарски.
4
Не е посочен 14.11.2012|16:41
На мен най-много ми допада изчистен шик.
3
Не е посочен 14.11.2012|16:07
Happy Modern е моя стил!Обичам свежите, слънчеви,пастелни цветое за дома си!
2
Не е посочен 14.11.2012|15:49
Определено съм еклектичният колекционер. Обичам стари вещи, да реставрирам и въобще този ретро привкус в интериора.
1
Не е посочен 14.11.2012|15:41
Никой от тези стилове не ми допада!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница