Защо трябва да се обличате с дрехи за работа, въпреки че работите вкъщи

Защо трябва да се обличате с дрехи за работа, въпреки че работите вкъщи

В разгара на пандемията от COVID-19 светът стана по-наясно от всякога със значението на измиването на ръцете, дезинфекцирането на повърхностите и грижата за имунната ни система. Но докато сте физически разделени с хората, с които сте свикнали да се виждате всеки ден, и рутината ви е нарушена, съобразяването с психичното ви здраве е също толкова важно, колкото грижата за физическото ви здраве.

И така, защо събуждането в обичайното ви време, сутрешният душ и облеклото за работа ще ви помогнат да имате тонус? Хората обичат да знаят какво ще се случи и несигурността може да ги доведе до безпокойство.

Независимо дали е заради социалната изолация, липсата на производителност или намалената физическа активност, работата от вкъщи може да ви накара да изгубите настроението си или дори да се почувствате депресирани. И така, като се събуждате, както в нормален ден, обличате се с нещо различно от пижама и направите прическата и грима си, всъщност подготвяте мозъка си за по-добър работен ден.

Има нещо, наречено контрол на стимула, при което поведението ви се определя от определен набор от подсещания. На някои хора може да им бъде по-лесно да бъдат продуктивни, ако пресъздават сигналите, свързани с тяхната производителност. Ако се облекат по-официално, това ги поставя в състояние за работа или учене. Въпреки че не е нужно да носите строго официално бизнес облекло или работна униформа, за да извлечете ползите, важно е да облечете нещо по-различно от дрехите си за лягане. Различното облекло казва на мозъка ви, че предстои да се случи нещо ново и ви помага да превключите скоростите.

Специалисти препоръчват да разберете какво ви допада от текущата ви ежедневна програма и да започнете подготовката и планирането от там. Няма индивидуално решение, което да ви накара да се чувствате добре. Ако без грим се чувствате страхотно през тези дни, супер. Направете нещо друго. В противен случай, дейността може да се превърне в скучна работа и да има обратен ефект.

Една приятелка преди няколко дни ми каза: "Онзи ден разбрах, че през последния месец, в който работя у дома, не нося годежния си пръстен. Обикновено когато го нося, често го поглеждам и си спомням момента, в който съпругът ми ми предложи брак. Оттогава започнах всеки ден да го слагам на пръста си." Не трябва да се разделяте с дейности или предмети, които ви носят удовлетворение.

Когато става въпрос за посещения в козметични салони, експерти препоръчват да продължите рутината си за красота у дома. Така скоро ще започнете да се гордеете, че поддържате женствеността си сами. Това може да ви звучи наистина глупаво, но за онези от вас, които редовно се оставят в ръцете на професионалисти, могат да се сблъскат със ситуацията за първи път. Не можете да отидете на фризьор, за да покриете белите си коси, така че е време да придобиете нови умения, а не да се почувствате потиснати, че косата ви не прилича на нищо.

В крайна сметка, трябва да сте гъвкави към рутината си и в момента не трябва да бъдете твърде критични към себе си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay