Ако почиствате кожата си по този начин, тя ще стане като на модел

Ако почиствате кожата си по този начин, тя ще стане като на модел
pixabay

Кой не би искал да има кожа като на модел? Но истината е, че всекидневните замърсители пречат на това наше желание да се изпъни без дори да осъзнаваме.

Но съществува начин, който ще ви помогне да постигнете сияйна кожа, излязла от някое модно списание.

Двойно почистване

Процесът на двойно почистване основно означава измиване на лицето ви два пъти. Първият кръг ще премахне по-голямата част от вашия грим и някои от бактериите и замърсителите, които се натрупват през целия ден. Второто почистване, ще премахне остатъка и всъщност ще успее да проникне в кожата ви, да премахне токсините и да изчисти старите клетки от кожата. Ако кожата не е напълно измита, това може да доведе до запушени пори и черни точки.

Двойното почистване обаче НЕ се прилага сутрин. През нощта кожата ви се възстановява от стреса и е по-малко вероятно да бъде изложена на токсини и замърсители. Това означава, че когато се събудите, трябва да измиете лицето си веднъж, за да премахнете излишния себум и да освежите кожата си. Ако я миете твърде много,рискувате да я изсушите и да причините чувствителност.

Поставете правилната температура

Измиването на лицето с топла вода е важно. Ако е прекалено гореща, може да увредите кожата си, но ако е твърде студена, порите ви ще се свият и измиването няма да е ефективно..

Изплакнете обилно

Ако не отмиете добре продукта особено около линията на косата и линията на челюстта, кожата ви може да се изсуши. По-добре е да прекарате няколко допълнителни секунди над мивката, за да сте сигурни, че е добре отмит.

Изсушете кожата си правилно

Не си и помисляйте да посегнете към кърпата за ръце! Тя може и да ви е под ръка, но чрез нея ще нанесете на лицето си куп бактерии. Използвайте кърпа за лице до два пъти или специални кърпички. Освен това помнете, че кожата на лицето е много чувствително и не трябва да я търкате твърде силно с кърпата.

Овлажнете незабавно

Овлажнете кожата веднага, след като сте я почистили. Топлината ѝ, съчетана с остатъчната влага, означава, че кремовете и серумите ще могат да проникнат по-дълбоко.

0 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти