Най-добрите етерични масла за йога и медитация

Най-добрите етерични масла за йога и медитация

И йогата, и медитацията осигуряват редица ползи за здравето. Въпреки това, комбинирането на редовна йога и медитация с използването на етерични масла може да оптимизира вашето преживяване, като ви помогне да извлечете повече от всяка сесия. 

Десетте най-добри етерични масла, които допълват релаксацията по време на сесиите по йога и медитация, са посочени по-долу:

Етерично масло от тамян

Това особено етерично масло е добре известно със своята способност да спомага за укрепване на мира и спокойствието. То е смятано за едно от най-духовно заредените масла, което може да се окаже полезно при медитация.

Неговият аромат не само предлага стимулиране и издигане на ума, но наистина може да помогне за насърчаване на по-добро чувство за център, което може да помогне с духовната връзка. Хората, които изпитват трудности при фокусиране или центриране по време на йога или медитация, могат да се възползват от включването на тамян в тези сесии.

Постигането на най-добри резултати от медитационните сесии изисква не само дълбоко дишане и концентрация, но и чувство за спокойствие, което позволява по-голямо заземяване и фокус.

Етерично масло от роза


Розовото масло е друго отлично етерично масло за подобряване на качеството на йога и медитация. То е особено полезно за хора, които се интересуват от повишаване на самочувствието и самоуважението. Розовото масло е известно като аромат на любовта и наистина може да помогне да се отвори сърцето към връзката. 

Етерично масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула е масло, което се използва в различни условия. За хората, които практикуват йога и медитация, то е особено полезно заради релаксацията, която осигурява. Това е особено полезно за хора, които просто започват с йога или медитация.
Способността да се отпуснете е от ключово значение за извличането на максимума от всяка йога или медитация. Следователно, това обикновено се нарича "стартерно масло" за хората, които искат да влязат в някоя от практиките.
Етерично масло от иланг-иланг

Това е още едно полезно етерично масло, което може да се използва за ефективно насърчаване на по-добри йога или медитационни сесии. Иланг-иланг е добре известен с намаляването на напрежението в тялото.

Това е ключът от извличането на ползи от йога или медитация, както и от подобряване на гъвкавостта. В действителност, изследванията показват, че етеричното масло на иланг-иланг може да помогне на индивида да освободи различни негативни емоции, които водят до невъзможност за концентриране и ефективно посредничество, като гняв или разочарование.
Етерично масло от сандалово дърво

Сандаловото дърво е етерично масло, което обикновено се използва от тези, които практикуват йога или медитация за целите на релаксация, защото има уникална способност да помогне на човек да се отпусне. Само това може да го направи ефективно етерично масло за подобряване на фокуса и концентрацията.

Доказано е, че повишените нива на стрес (кортизол) в организма значително намаляват концентрацията. Чрез насърчаване на релаксацията етеричното масло от сандалово дърво позволява на тези стресори да избледняват, насърчавайки концентрацията за йога или медитация.

Етерично масло от мента

Благоприятният аспект на етеричното масло от мента е неговата уникална способност да облекчи симптомите на дихателните проблеми. Известно е, че мента влияе положително на цялата дихателна система чрез намаляване на възпалението.

Друг начин, по който етеричното масло от мента може да помогне с вашите сесии е чрез осигуряване на организма с естествени противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за възстановяване на мускулите след изтощителна йога сесия.

Докато йога може и да не изглежда прекалено трудна, тя със сигурност може да остави мускулите ви болки на следващия ден. Количеството сила и енергия, необходими за извършване на някои йога упражнения и пози, не могат да бъдат подценявани.
Етерично масло от портокал
Една от основните причини, поради които портокаловото масло е ефективно етерично масло, което да се използва за йога и медитация, е поради способността му да осигурява въздействащ ефект върху потребителя. Той може също да спомогне за повишаване на концентрацията и фокуса, в допълнение към намаляването на естествената реакция на организма към стресорите

Още интересна информация за етеричните масла можете да намерите в блога "Just my place" на Михаела Михайлова.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay