Под елхата с Jenite.bg - GIVEAWAY - Ден 18

Под елхата с Jenite.bg - GIVEAWAY - Ден 18

Време е за коледни подаръци! Ние от Jenite.bg ви каним под нашата елха, за да превърнем заедно дните до най-светлия празник в магична приказка, изпълнена с усмивки! 

Представяме ви нашия Коледен календар, който ще ви предостави възможността да печелите вълнуващи награди всеки ден. Подаръците са подготвени специално за вас с любезното съдействие на нашите прекрасни партньори. 

Как да се включите? 

От 1 до 25 декември ще публикуваме по една игра в нашия Instagram профил ВСЕКИ ДЕН ! Под елхата на Jenite.bg ще откриете разнообразни награди, които ще ви изпълнят с коледно настроение. Успех на всички!

Ден 18 

Осемнадесетият Giveaway за месец декември е тук, за да се насладим на различни сортове българско вино. Заедно с Rupel Winery ще зарадваме един от вас с ваучер за посещение във Винарска изба Рупел, а други двама ще спечелят селекция от 3 вида българско вино.

Задължителен елемент на празничната трапеза е хубавото вино. То ни помага да се насладим пълноценно на вкусните ястия и да се насладим още повече на времето, прекарано с близки хора по време на най-светлите празници.

За да се включите в играта трябва да харесате поста, да последвате профилите на Jenitebg и rupel_winery в Instagram и да отбележите в коментар под публикацията двама приятели, с които редовно се събирате, за да изпиете по чаша вино!

Кои всъщност са Rupel Winery?

Лозовите масиви на винарна "Рупел” са разположени в най-югозападните части на България по склоновете на местността "Дурльовица” в землищата на с. Хърсово и с. Долно Спанчево /Санданско-Петричка котловина/.

Началото на възникване на селата Хърсово и Долно Спанчево е от 10 век. Още по това време в землището на селата се отглеждат към 1200 декара лозя – предимно памид и широка мелнишка лоза, а виното, добивано от тях, от хилядолетия разнася славата на региона по света. Тук са идвали търговци още преди 13 век от Дубровник. Известността на виното стигнала и до видния политик Уинстън Чърчил, който също си поръчвал от този местен винен еликсир. 

През 1913 година по време на Междусъюзническата война селата в района са завзети от гръцката армия и много къщи са опожарени, а една голяма част от лозята – изоставени.

По това време се появява и "вносна” болест по лозята, т.н. филоксера причинена от биологически вредители.

Но традиционното за района отглеждане на грозде се съхранява през годините!

Днес, носейки топлината на земята в душите си и вкуса на виното в сърцето си, винарна "Рупел” постига окрупняване земята на дедите си и възстановяване на лозовите масиви. Лозята се засаждат през 2006 г. Посадъчният материал пристига селектиран от френската пипенерия «ГИОН» и «ТРОАНТ» Италия.

Лозарството и винарството са традиционни за региона, а съвременните проучвания показват, че тероарът на региона е уникален за България и е подходящ за отглеждане предимно на червени сортове грозде. Лозовият масив е защитен от всички страни с планински възвишения – Пирин, Беласица, Малешево и Огражден. Мекият и сух климат, близостта на Бяло море осигуряват идеални условия за отглеждане на грозде.

"При гроздето и виното почвите и климатът решават ако не всичко, то почти всичко! Останалото е въпрос на труд и познания!”

Каква ще бъде наградата?

1. Ваучер за посещение във Винарска изба Рупел 1 брой:

Включва:

  • Винен тур в избата 

  • Разходка сред лозята

  • Дегустация на 3 вина с хапки 

  • 10 % отстъпка при закупуване на вино от избата 

Адрес: Винарска Изба Рупел; с. Долно Спанчево п.к.2869

моб. +359 887 612 578

Работно време: 10:00 до 17:00

от понеделник до неделя

Винени турове: моб. +359 887 612 578

winetoursrupel@gmail.com

GPS координати:

41°25`18,62 N

23°22`42,41 E

Срок на използване: до 3 месеца от датата на получаване

2-ра и 3-та награда включват:

1. Бяло вино Сандански мискет реколта 2020

2. Блек Розе Мелник 55 реколта 2021

3. Червено вино Мелник 55 реколта 2017

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay