Как да създадете работеща сутрешна рутина за училище

Как да създадете работеща сутрешна рутина за училище

Онези първи сутрини от учебната година могат да бъдат наистина трудни, докато детето още страда по отминалата лятна ваканция и поспиването до късно. Но ако не създадете ефективна училищна сутрешна рутина, докато децата се връщат на училище, положенитето може да не се подобри на по-късен етап през годината. Планирайте и рационализирайте училищната сутрешна рутина, за да избегнете излишен стрес и бързане.

Ранно ставане

Събуждайте се поне 20-30 минути по-рано, за да имате достатъчно време да подготвите всичко навреме. Всеки нов ден крие и непредвидени ситуации, с които можете лесно да се справите, ако си предвидите достатъчно време. Можете да приготвите всичко и след това да събудите децата, а ако предпочитате да станете всички заедно, това също е възможен вариант. Всичко зависи т предпочитанията ви сутрин.

Подгответе най-важното от предишната вечер

Как да създадете работеща сутрешна рутина за училище

Ще се улесните много повече, ако децата приготвят раниците и дрехите, които ще носят още от предишната вечер. Също така можете да подготвите кутиите с обяда им предварително и да ги поставите в хладилника до сутринта. Същото важи и за бутилките с вода - ако използвате такива, напълнете ги от вечерта и ги пригответе, заедно с останалите неща.

Научете се да делегирате

Когато децата са малки, родителите често правят почти всичко вместо тях, а понякога запазват този навик дори, след като пораснат. Новата учебна година е идеалното време да обогатите уменията на детето си.
Започнете с тренировките още през лятото. Важното е да предавате новите умения в моменти, в които не бързате за никъде и сте спокойни.

Не прекалявайте със закуската

Как да създадете работеща сутрешна рутина за училище

Истината е, че сутрин всички бързаме и никой не разполага с достатъчно време да закусва като в американските филми. Заложете на нещо бързо и лесно като сандвичи (които могат да се вземат и за училище), кисело мляко с овесени ядки и малко плодове.

Направете си писък

Рано сутрин е трудно да помним абсолютно всичко, които ще бъде необходимо на детето за учебния ден. Съставете си списък със всички задачи и вещи, който да следвате стриктно, за да не забравите нещо важно от бързане.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay