Как да предпазим децата си от сезонните настинки и грипове

Тази година заплахата е тройна!

Как да предпазим децата си от сезонните настинки и грипове
Pexels

Точно когато мислехме, че пандемията от COVID-19 е зад гърба ни, сезонът на настинките и грипа реши да се завърне. Може да се каже, че заплахата е тройна и това тревожи всички нас, особено тези, които имат деца. Според медицинския център на Колумбийския университет в Ървинг, тази ситуация е причинена от вълната на COVID, RSV и грип. И докато това време на годината е известно с увеличаване на заболеваемостта, особено при децата, тази година изглежда различно. Все повече и повече деца се разболяват от едно или повече от тези заболявания и това се случва дори по-рано от обикновено. 

Все пак има и добри новини. Въпреки че виждаме изобилие от случаи на RSV при деца, инфекциите на COVID всъщност намаляват. Учените казват, че много повече здрави деца ще се разболеят от грип в сравнение с предишните години. Ако имате деца, ето няколко начина да ги държите в безопасност през това време.

Как да предпазим децата си от сезонните настинки и грипове

Не само COVID, грипът и RSV тревожат родителите този сезон. Има и аденовируси, които често се проявяват като обикновена настинка, човешки пареховирус (PeV), който причинява треска и респираторен дистрес и човешки параинфлуенца вируси (HPIV), които също причиняват симптоми на настинка, но могат да доведат до по-изтощителни заболявания като пневмония.

За да предпазите децата си от всички тези опасности, специалистите препоръчват да практикувате добра хигиена. Това означава да миете ръцете си често и да спазвате дистанция от тези, които може да имат симптоми на някое от изброените заболяваня. Начинтът на хранене също може да окаже влияние върху здравето. Опитайте се да добавите богати на антиоксиданти храни като горски плодове, грозде и портокали в менюто им. Това време на годината може да бъде стресиращо за родителите, но това не означава, че трябва да спрете живота си. Просто бъдете в безопасност и подготвени, ако децата ви се разболеят.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay