Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

Следващият прекрасен влогър, който ще ви представим е Ели Димитрова. Ели е човекът, който стои зад един от най-успешните бюти YouTube канали- MakeUpButHow, освен това има и блог. Прочетете какво разказа тя за блогърството, влогърството, живота в Дания, инфлуенсърството, онлайн търговията и още много интересни неща...

Здравей, Ели! Разкажи ни малко повече за себе си.

Казвам се Ели, на 30 години съм (но съвсем скоро ставам на 31 ). Родена съм във Враца, живяла съм във Велико Търново докато бях студентка, а пък от няколко години живея в Копенхаген. Сред хобитата и страстите ми са грима и козметиката, готвенето и вкусната храна, пътуванията и т.н.

Как се роди идеята за създаването на YouTube канала MakeUpButHow?

Идеята се роди в един труден за мен период, в който открих, че гледането на видеа ме пренася в друга реалност, отпуска ме и ме кара да забравя за проблемите и тревогите. Тогава си казах, че може би това е нещо, което и аз бих могла да правя и да ми бъде приятно. :)

Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

Ти си блогър и влогър. Само с това ли се занимаваш или работиш и нещо друго?

Имам собствен бизнес в Дания и България. В Дания се занимавам с видеозаснемане и фотография и интернет маркетинг стратегии за брандове. Понякога приемам ангажименти и като гримьор, но ми остава все по-малко време за това. В България имам онлайн магазин за козметика, но той е нещо като хоби и странично занимание.

От няколко години живееш в Дания. Липсва ли ти България? Какви са разликите между живота в двете страни?

България не ми липсва. За радост имам възможността да прибирам доста често и може би за това не усещам липсата. Пътуванията вече са доста кратки и достъпни и ако искам да се видя със семейството или да прекарам време с приятели мога да съм там за два часа и половина.

Разликите между двете държави са много. Клишето за скандинавците, което сме чували е, че те са с една идея по-студени, фокусирани върху себе си и своя кръг от семейство и приятели и по-трудно допускат нови хора до себе си. И въпреки, че мога да потвърдя, че това е вярно до някаква степен, не мисля че е редно да поставяме всички под общ знаменател, защото има и доста изключения. Късметлийка съм, че моят приятел Майкъл, неговото семейство и доста други приятели и познати тук в Дания са сред тях и са изключително топли, гостоприемни и мили хора и в много отношения напомнят на нас българите. 

Най-съществената разлика в живота между двете страни е може би стандарта на живот. Дания се нарежда сред първите места на държавите с най-висок стандарт на живот в света; разходите за живеене са значително по-високи, но пък и  здравеопазването, образованието и социалните системи са на ниво. Истината обаче, е че човек може да живее добре почти навсякъде, важното е да е обичан, да се чувства щастлив и удовлетворен. 

Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

В Дания блогърството и влогърството по-разпространени професии ли са?

Да, тук блогърството и влогърството са разпространени и доста добре платени професии.

Когато започваш да качваш видеа в YouTube преобладават видеата на тема красота- грим, прически, маникюри. Докато напоследък качваш повече дневни влогове и такива с кулинарна тематика. Кои видеа са ти по-любими?

Започнах да качвам видеа през далечната 2011 година и от тогава доста неща се промениха, аз също пораснах и с това и някои от интересите ми се промениха. Все още обожавам гримът и козметиката, но забелязвам и че видеата от ежедневието, пътуванията, готвенето се приемат доста добре и предполагам, че е така защото повече хора откриват нещо от себе си и за себе си в тях.

Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

Какво е чувството да вървиш по улицата с камера в ръка и да заснемаш различни моменти от ежедневието си? Твоят приятел подкрепя ли те и има ли моменти, в които не е съгласен да снимаш?

До голяма степен съм свикнала да го правя без дори да забелязвам реакцията на околните. Сякаш в Дания хората изобщо не ги интересува какво правят другите около тях и просто не им обръщат внимание.  В България може би все още изглежда странно в очите на някои хора, но не бих казала, че това ме притеснява или спира да снимам, когато съм там. Винаги питам дали е удобно да снимам и дали хората около мен имат против да ги покажа, ако не – всичко е точно.  Приятелят ми ме подкрепя на 100% и досега не се е случвало да ми направи забележка, даже често се е случвало да ми помага със заснемането.

Има ли нещо, което никога не би заснела и публикувала в интернет пространството? Кои са нещата, които пазиш само за себе си?

Има много неща, които не бих публикувала в интернет и аз смятам, че съм доста пестелива в това отношение. Винаги съм се старала да запазя най-съкровените лични моменти за себе си и най-близките хора. Когато сме на почивка или сме заедно с приятели или семейство, приоритетът ми винаги е на първо място да се насладя на тези моменти, затова и понякога не снимам изобщо, или пък просто правя само някой кратък кадър тук-там.

Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

Ти си щастливо обвързана. Има ли рецепта за успешната връзка?

Смятам, че за всеки вид връзка, било то между приятели, семейство или партньори, съществено важна е комуникацията. Всички сме различни и имаме различни нужди, искаме да бъдем обичани и уважавани, ценени по различен начин. Всички изразяваме любов по различен начин – за едни са важни думите, за други малките жестове, за трети пък нещо друго, затова ако ние самите не познаваме себе си и не кажем на околните от какво имаме нужда, те просто няма как да знаят и да ни го дадат. Това според мен, улеснява нещата значително!

Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

Една от най-големите ти страсти е гримът. Кои са продуктите, които са абсолютно задължителни, за да бъде един грим завършен?

Задължителен е този продукт, който те кара да се чувстваш красива и самоуверена. 

Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

Ти имаш онлайн магазин за козметични продукти. Замисляла ли си се да създадеш собствена линия гримове или козметика?

Ахх… това би било страхотно! Замисляла съм се и съм проучвала доста по темата. Много бих искала да го направя и се надявам  един ден и това да стане реалност. За момента обаче работя по друг проект, който се надявам да бъде успешен и да ми даде възможност да продължа да създавам и занапред.

Фактът, че си инфлуенсър помага ли на онлайн търговията?

Определено! Аз самата често се влияя от това, което виждам онлайн в социалните медии, от там черпя идеи и вдъхновение за много неща – от козметични продукти, до мода, мебели, неща за дома или дори рецепти. Онлайн магазинът за мен беше една сбъдната мечта, впуснах се в нещо ново за мен, доказах на себе си, че мога, че дори и да не знам мога да се науча и че само с много труд и усърдие се постига успех. Исках да създам местенце, в което да предлагам само отбрани продукти, които съм тествала, които наистина харесвам и в които вярвам. Фактът, че имам онлайн магазин ми помага да видя и другата страна на нещата като бранд и да проследя всъщност колко кликвания се превръщат в продажби. Социалните медии вече са също толкова важни за един бранд, колкото техния уеб сайт, клиентите държат да видят профилите им, да разглеждат снимки на продуктите, впечатления от клиентите и т.н. Те се явяват като портфолио на бранда и бих казала, че са задължителни за почти всеки бизнес. Колаборацията между брандове и инфлуенсъри според мен е логично развитие на пазара – където има аудитория, там има и реклама/продуктово позициониране. Същото е в списанията, сайтовете, телевизията и къде ли не и според мен няма нищо лошо в това, стига всичко да е прозрачно за потребителя.

Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

Друга твоя страст е готвенето. Каква е тайната за приготвяне на наистина вкусно ястие?

Когато готвиш с любов, спокойствие и не се притесняваш, че можеш да сгрешиш, сякаш нещата се получават с повече лекота. Когато приемем, че грешките не означават неуспех, а просто индикират процеса по придобиване на опит и учене, то тогава сякаш не сме толкова притеснени и вероятността за успех е по-голяма. Поне при мен е така.

За какво мечтаеш?

Мечтая за здраво, щастливо семейство, красив, уютен дом пълен с любов, радост и топлота; пътувания и опознаване на нови места и култури. Работа, която ми носи радост, удовлетворение и разбира се, която ми позволява да издържам себе си и семейството си.

Ели от MakeUpButHow: "Когато приемем, че грешките не означават неуспех, вероятността за успех е по-голяма"

Какво е посланието, което искаш да предадеш с видеата, които правиш?

Целта на видеата ми е да бъдат полезни, приятни за гледане и да носят добро настроение. Посланието е бъдем себе си, да се грижим за себе си, защото само когато ние сме в хармония със себе си можем да предадем от това чувство и на околните; да ценим и да се радваме на близките си и моментите прекарани с тях и да бъдем добри един към друг.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

15 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay