От Аляска до Аржентина: Меден месец с продължителност 207 дни

Как двама души взимат решение да се подложат на подобно изпитание след сватбата?

От Аляска до Аржентина: Меден месец с продължителност 207 дни
Mike Clear

Средностатистическите младоженци избират някоя топла дестинация, на която да прекарат първите си дни като семейство. Обикновено хората си представят как лежат и се наслаждават на споделеното с партньора спокойствие. И именно така разбират понятието "идилия". 

Майк Клиър и съпругата му Алана не са средностатистически младоженци. Доказателството за това е повече от солидно - сватбеното им пътешествие включва 31 000 км по пътя от Аляска до Аржентина, изминати на мотоциклет с кош. Истинско предизвикателство с продължителност 207 дни. 

Двамата интервюират 116 двойки, които са срещнали по пътя. Християни, полигамни протестанти, суингъри и порно актьори споделят с тях своето разбиране за успешен брак. Това уникално преживяване е заснето от Майк, а кадрите се превръщат в документален филм, който носи името "Меден месец на път". Може да го гледате по време на фестивала за докумeнтално кино Sofia Biting Docs.

Разберете малко повече за това любопитно и смело начинание от самия Майк Клиър:

Кое беше най-трудното в пътуването на толкова дълго разстояние в мотоциклет с кош?
Опаковането и разопаковането. Карането в дъжд без правилната екипировка. Карането в мрака по лошо осветени пътища. Липсата на нормално хранене. Това, че не спиш в едно и също легло всяка вечер. Това, че не можехме да си говорим нормално (имахме микрофони, но не можехме да се чуваме при скорост над 30 мили в час). Това, че прекарвахме всяка минута от всеки ден заедно – и имахме само два "почивни" дни за девет месеца.

Правите интервюта с над 100 двойки по пътя. Различна ли е тайната на щастливия брак в различните държави?
Има разлика между двойките, не толкова между държавите. Като цяло повечето хора имат еднакво мнение по основните въпроси. Със сигурност в Латинска Америка религията играе огромна роля, а в Калифорния – прекаленото самовглъбяване. Но много двойки просто живееха нормално без да се замислят твърде много върху връзката си. Много по-важни грижи им бяха отглеждането за децата, изкарването на прехраната, осигуряването на топли дрехи, чистота и вечеря.

Прочетете цялото интервю с Майк от "Меден месец на път" в Peika.bg!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти