От какво трябва да се отървете, за да освободите място в дома си

От какво трябва да се отървете, за да освободите място в дома си
Pexels

През изминалата година преоцених предишните си цели, за да се отърва от колкото се може повече вещи. По-конкретно, реших, че ще мисля дълго и добре, преди да се разделя с кутиите и другите контейнери за съхранение, които имам вкъщи. Но идеалът ми за разхвърлян дом не се е променил. Все още се радвам на спокойствието и функцията да имам по-малко неща около себе си у дома. Наличието само на това, което моето семейство наистина се нуждае и иска, ни помага да дишаме по-лесно и позволява живота ни да

Допълнително спално бельо

Прегледайте запасите от спално бельо и вземете решение какво искате да запазите. Може да искате да имате два комплекта спално бельо и две кърпи на човек, или може би един брой е достатъчен. След като стесните броя на спалното бельо, което ще ползвате, решете колко от останалото ще запазите за други цели – за забърсване на повърхности, прах, почистване след ремонт.

Капаците на кутиите за храна

Трудно е да се разделите с тях, защото никога не знаете със сигурност дали наистина кутиите за тях липсват. Отделете си време да подредите всички кутии. Ако не успеете да направите комплект от кутия и капак, изхвърлете ги.

Неизползваеми съдове за хранене

Почти кощунствено е да се разделиш със супника на баба си или с онзи коледен поднос, подарен от майка ти. Но ако никога не ги използвате, подарете си пространството. Запазете само онези, които най-често ползвате и онези, които ви носят най-големи спомени и искате да предадете на децата си.

Остарели книги

Аз съм запален читател. И винаги съм обичала книгите. Използвам ги за украса на нашето жилищно пространство и обичам да ги изваждам и да чета старите си придобивки. Обичам начина, по който колекцията ми от книги отбелязва епохи в живота ми и ми напомня за това, което съм била. Въпреки това, се опитвам да се разделям с онези, които нямат сантиментална стойност за мен. Книги за готвене, които никога не съм използвала, разпадащи се детски книжки – старайте се да не изхвърляте книги, а ги подарявайте или дарявайте.

Самотни чорапи

Във всеки дом чорапите изглежда изчезват безследно. Но защо е нужно да хабите място за онези чорапи, чийто чифт е непълен? Подобно на начина, по който сте подредили колекцията си от кутии за съхранение на храна, отделете си време, за да организирате чорапите си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти