6 мита за любовта, на които хората още вярват

6 мита за любовта, на които хората още вярват

Митовете са изключително трудни за убиване. Често вярваме в неща, които дори нямат сериозни доказателства. Любовта не се различава от другите области на живота, а някои от общите стереотипи за любовта могат сериозно да увредят вашите взаимоотношения. Но ако сте наясно с тях, ще направите по-малко грешки и ще има много по-малко съжаление в бъдеще.

Събрахме 6-те най-разпространени погрешни схващания за романтиката, които могат да попречат на вашето щастие.

1. Противоположностите се привличат 

Колко пъти сте чували тази фраза? Въпреки популярността й, това е доказано погрешно. Обикновено хората, които са в дългосрочна връзка, имат повече общи черти, отколкото разлики в самото начало на отношенията си.

Още в началото, те забелязват особеностите на другия, които самите те притежават. Тези признаци показват, че двойката може да има хармонично партньорство в бъдеще.

Освен това е установено, че двойки с подобни характери и ценности стават по-добри родители от двойки с различни виждания.

2. Можем да променим човека, с който сме

Ако още вярвате, че можете да промените партньора си, забравете го. Разбира се, връзката остава отпечатъци върху навиците на хората.  Но има фундаментални области, които просто не можете да променяте, колкото и да се опитвате: личност, нагласи, ценности и избор на социално значимо поведение. Ако мечтаете за партньор, който ви разбира и подкрепя, ще бъдете по-добре с някой, който споделя вашите виждания.

3. Съвместното съжителство преди брака е добър начин за опознаване

Този начин на действие изглежда интуитивен. За да вземете важно решение, трябва да познавате добре човека. Но живеенето под един покрив не е най-добрият начин.

Може връзката ви да върви идеално, но да бъдете готови за брак не се случва в рамките на дни. Междувременно родителите им започват да питат кога най-накрая ще се оженят, защото "какво има да чакате, ако вече живеете заедно?". В бъдеще те могат да се разведат или да се чувстват недоволни от прибързаното си решение. Ето защо най-добре е да започнете да живеете заедно, след като и двамата сте готови за това. 

4. Сродната ви душа е предопределена

Много хора мечтаят да намерят перфектен партньор в самото начало на търсенето си. Но това със сродните души наистина е само мит. От милиардите хора, живеещи на тази планета, със сигурност има повече от един, които би могъл да стане ваша половинка.

Безспорно е, че основните ценности на една двойка трябва да съвпадат, но само дългогодишната любов и взаимното уважение въпреки всички препятствия ще ви накарат да се почувствате така, сякаш имате сродна душа.

5. Любовта има срок на годност

Хората, които твърдят, че това е така, грешат. Проучване на университета "Стоуни Брук" в Ню Йорк установи, че чувствата в новите двойки са толкова силни, колкото в отношенията, които са продължили от 10 до 29 години. И в двата случая мозъците на доброволците, участвали в експеримента, реагираха по подобен начин на снимки на половинките си.

Имайте предвид обаче, че вечната любов е възможна само ако партньорите се грижат един за друг, уважават взаимно мненията и решават проблемите си рамо до рамо.

6. Съществува любов от пръв поглед

Този мит е много често срещан, но не е точен.

Изследванията показват, че на първа среща, една жена се нуждае само от 6 погледа, за да реши дали е подходящ за нея.

Докато няма любов от пръв поглед буквално, 6 погледа не са толкова много. Според автора Али Кембъл, една жена се нуждае от 45 секунди, за да реши подсъзнателно дали харесва един мъж.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница