WRCKLSS: Еротичен проект с неземно красиви българки

Истинската красота на българската жена, представена от екипа на WRCKLSS

WRCKLSS: Еротичен проект с неземно красиви българки
WRCKLSS

Те са четирима ентусиасти, които въпреки пошлостта на българските стереотипи за красота, са съумели да реализират идея, разкриваща истинската природа на българката. Те акцентират върху деликатната природа, романтичната женственост и ненатрапващата се провокативност на момичетата, които снимат, като едновременно с това странят умишлено от синтетичността в човешката визия.

Представяме ви Надя Сивкова, Биляна Брайкова, Стефан Василев, Драгомир Дончев и техния фотографски проект WRCKLSS!

От интервюто ни с тях ще научите какво е за тях еротиката, как гледат на тежкия грим и пластичните операции, как са убедили Рут Колева да покаже плът пред техния обектив и от къде ще черпят вдъхновение до края на летния сезон.

Как и кога се зароди идеята за WRCKLSS?

Биляна: С Драго винаги сме били фенове на такъв тип фотография и преди около година започна да се прокрадва идеята. Със Стефан се познаваме покрай Urban Saints. Разказахме му за плановете ни и му предложихме да правим нещо яко заедно. Той, от своя страна, отправи покана на Надя.
Надя: От доста време снимаме със Стефан собствени проекти в тази стилистика. Поканата от Драго и Биляна беше просто естествено продължение за нас.
Стефан: Не сме открили топлата вода. Може би беше въпрос на време да се съберем с подобно мислещи хора и нещата да се развият естествено в обща посока.
Драго: Още като бях малък и…

Каква е ролята на всеки един от вас в проекта и от колко време се занимавате с подобни занимания?

Биляна: Аз се занимавам с комуникацията - с момичетата, с медиите и с всекиго, който се интересува от проекта. Също така отговарям за организацията на част от сесиите и поддръжката на профилите на WRCKLSS в социалните мрежи.
Надя: Главно отговарям за "красивата страна" на нещата - гримът, прическата... Помагам с позирането, обличам (и събличам!) момичетата, мисля концепциите.
Стефан: Моята роля по време на сесиите е да обикалям момичето и да снимам това, което виждам и искам да споделя после с всички. Търся най-хубавата гледна точка. После следва, разбира се, ретуширане, обработка на цветове и т.н. Моя грижа е и да поддържам сайта и да подготвям сесиите за публикуване.
Драго: Снимам си аз и едитвам после. Занимавам се любителски с фотография от 5 години.

WRCKLSS: Еротичен проект с неземно красиви българкиWRCKLSSСнимка: Стефан Василев

Как гледате на всички момичета, които се опитват да привлекат вниманието с ясно подчертани пластични интервенции, оскъдни облекла и тежък макиаж?

Биляна:
Забавни са! 
Надя: Опитвам се да не ги гледам.
Стефан: Добре казано, Надя. Старая се и аз да не ги гледам. Идеята зад нашите серии е те да са антипод на тези "тунинговани" картинки - естествени и истински.
Драго: Гледаме на тях като показно как не трябва да се прави.

Вашето определение за "еротика”?

Биляна: Красивото и секси у една жена, което привлича вниманието, но без да разкрива всичко, а оставя нещо и за въображението – дълбоко клише, но вярно.
Надя: Естествена, а не престорена чувственост, нежно докосване и малко гола кожа.
Стефан: Нещо, което те кара да настръхнеш, да се захласваш и да искаш още. Според мен това е основната разлика – порнографията не ти оставя много място за въображение, а еротиката е точно това – събужда желание и жажда за повече, за още малко.

До момента всички мадами, уловени през вашия обектив, са до една толкова красиви! На какъв принцип ги подбирате?

Биляна: Достатъчно е да ни харесат на външен вид и да бъдат уверени в собствената си красота. Това си проличава на снимките.
Надя: По излъчването, дали го има.. онова... "WRCKLSS"... неподправеното в себе си.
Стефан: Няма принцип. Всяко момиче има свое излъчване и единственото, което е нужно, е да сме на една и съща вълна с нея.
Драго: На принципа на добрия ни вкус.

WRCKLSS: Еротичен проект с неземно красиви българкиWRCKLSSСнимка: Драгомир Дончев

Проявявала ли е досега някоя мацка самоинициатива да се съблече за WRCKLSS или винаги първи правите "крачката”?

Биляна: Имало е такива, да. Но все още не сме направили подобна сесия. Иначе аз наскоро за пръв път предложих на живо на непознато момиче да участва. Обикновено това се случва през Facebook. Оказа се, че се познават с Надя и са обсъждали вече сесия. Момичето страшно харесва идеята ни и се оказа много готина. Снимките станаха жестоки!
Стефан: Има, разбира се, и такива моменти, но обикновено ние сме тези, които правим първата крачка. На теория тези, които се предлагат наляво-надясно и които са навсакъде, са точно тези, които искаме да избегнем, нали?

Един фотограф беше казал, че за да предрапзоложиш модел, с когото за първи път предстои да работиш, трябва преди това да сте изпили чаша чай заедно. Във вашия случай някои от момичетата са свикнали с обектива, но как смъквате напрежението от тези, които не са?

Биляна: С чувство за хумор.
Надя: Със закачки. Хубаво е и да има друга жена с тях, така се чувстват по-сигурни.
Стефан: С хумор и готина атмосфера. Аз лично за себе си мога да кажа, че понеже не съм професионалист, за мен понякога притеснението е равно с това на момичето. И тогава взаимно се отпускаме в процеса на снимане, което е много готин вариант.

А вие, момчета, притеснявате ли се по време на снимките? Все пак пред вас са разголили плътта си неустоимо красиви нимфи!

Стефан: Май без да искам отговорих вече! Има го този момент, не сме от камък все пак!
Драго: Не съм изпитвал подобно чувство. Обикновено то се усеща от другата страна.

WRCKLSS: Еротичен проект с неземно красиви българкиWRCKLSSСнимка: Стефан Василев

Колко време приблизително ви отнема една фотосесия и как протича самият процес - от подготовката на моделите до крайната визия на снимките?

Биляна: Всичко е доста относително – зависи момичето дали е на разположение, колко лесно намираме място за снимки и дали всъщност фотографът има физическата възможност.
Стефан: Срок няма, но да речем, че от 2 до 4 часа обикновено се справяме с всичко. На първи етап е запознанството (понякога не е имало такова предварително!). Следва обсъждане на идеята, предразполагане, снимки, шеги и закачки.
Драго: Аз лично предпочитам да имам повече свободно време. Повечето модели, с които работим, не са професионални и имаме нужда от време да се отпуснем.

Докъде стига намесата на фотошоп?

Биляна: Дотам, докъдето стигат и малките дефекти на всеки един от нас.
Надя: Минимална е. Все пак показваме истинските момичета сред нас, които можеш да видиш в близкото кафене, а не нещо нереално.
Стефан: Намесата е основно по цветовете, контрастите и т.н. Не уголемяваме нищо и не монтираме чужди физиономии на телата!
Драго: Дойде и време за истината! Всъщност това са мъже, всичките сме ги преправили на фотошоп...

WRCKLSS: Еротичен проект с неземно красиви българкиWRCKLSSСнимка: Стефан Василев

Стефане, какво се случва с дебютния ти проект Urban Saints? Като че ли той е останал на заден план заради настоящия?

Стефан: На заден план не е със сигурност. Просто се оказва, че времето и силите ми не стигат за тъкане на няколко стана едновременно. Поне не равномерно! Иначе проектът си върви, просто малко по-бавно. Все пак целта ми е той никога да не спира, така че няма вариант да го забравя.

В биографията на WRCKLSS присъства и името на българската поп певица Рут Колева (която e лице и на Urban Saints). Тя е достатъчно популярна с провокативността си, затова предполагаме, че не ви е било особено трудно да я уговорите да се включи в проекта?

Надя: Рут беше много отворена. Мисля, че екипът ни я предразположи просто - това е пример колко значение има с кого работиш. Няколко пъти е отхвърляла такива покани от лъскавите издания, което прави нас специални. 
Стефан: Ами в този случай е неясно кой на кого предложи пръв, така че самото нещо стана много естествено и приятно. С нея се познавам от преди и не се налагаше кой знае колко да си обясняваме и да се убеждаваме. Сложно беше за организиране, но пък си заслужаваше.

WRCKLSS: Еротичен проект с неземно красиви българкиWRCKLSSСнимка: Стефан Василев

Коя друга известна личност ще се радвате да заснемете?

Биляна: Не ни е самоцел да търсим известни личности. Всичко зависи от това дали момичето ни допада и дали е "WRCKLSS” в нашите очи.
Надя: Както каза Биляна, това далеч не ни е цел, харесваме новите лица. Но пък би било интересно повече родни известни жени да искат да се покажат в такава светлина.
Стефан: Ако момичето ни харесва, няма да е било заради известността ѝ, така че това не е важно. Ако е популярна и иска да направим нещо заедно, ако си допаднем, всичко се нарежда.
Драго: Сашка Васева.

Съдейки по отзивите в социалните мрежи, проектът е повече от успешен. Кои са обаче най-хапливите и най-смешните забележки, които сте получавали от тях?

Биляна: Аз съм попадала не толкова на неодобрение, колкото на въпроси от типа "Каква е целта на проекта?”. Може би грешката е в нас, че не сме я заявили ясно. Но защо трябва да има някаква дълбока цел на сайт с красиви снимки на красиви момичета?
Надя: Хахаха! И аз често чувам този въпрос "Е какво е това сега и защо?”. Отговорът е – заради вас и заради нас! Но аз не съм чула откровена критика досега.
Стефан: Ами критика е имало тук-там за конкретни сесии и кадри, но пък това е съвсем нормално. Снимаме хора. Красотата винаги е въпрос на нечия гледна точка. За мен това си е абсолютно нормално. Но критика за самото начинание не сме имали, отношението е много положително. Благодарим на всички за подкрепата!

Какво мислите за идеята да пренесете проекта върху хартиен носител? Или по-скоро държите той да си остане във виртуалното пространство?

Биляна: Хубави идеи за неблизкото бъдеще и за някой юбилей, може би...
Надя: Имаме публикации в печатни медии.
Стефан: Може и да се случи нещо такова в един момент, кой знае. Ако нещата стигнат дотам, значи е имало смисъл, така че ще разберем след време. Винаги е приятно да разлистиш нещо красиво с ръцете си.
Драго: По-скоро си мислех за 3D принтване на момичетата.

WRCKLSS: Еротичен проект с неземно красиви българкиWRCKLSSСнимка: Драгомир Дончев

През изминалата година снимка от Urban Saints се появи на фасадата на нюйоркски небостъргач като част от изложбата "Creatives Rising”. Надявате ли се нещо подобно да сполети и WRCKLSS?

Биляна: Е, как не! 
Стефан: Би било голямо признание! Няма да откажем...
Драго: Ако са готови да покажат ц*ци, защо не.

В този ред на мисли, обсъждали ли сте възможността да популяризирате WRCKLSS извън пределите на България?

Биляна: С интернет всичко е възможно. Но не се целим специално към това. Оставяме нещата да се случат бавно и органично.
Стефан: Както Биляна каза, това, че проектът е виртуален, ни дава възможност да не се ограничаваме. 
Драго: Това в момента се прави.

Къде ще черпите вдъхновение това лято?

Биляна:
На Корал.
Надя: По островите на Гърция.
Стефан: Ще се вдъхновяваме от красивите хора около нас. Есента и зимата – пак от тях.

Вашите съвети към всички дами, които искат да изглеждат по-привлекателно в очите на другите?

Биляна: Да насочат тази енергия в нещо по-продуктивно и непреходно.
Надя: Самочувствие в разумни граници, не (много) подправена красота, леко прозрачни материи и усмивка.
Стефан: Да бъдат себе си и да се чувстват добре в кожата си.

Благодарим на Биляна, Надя, Стефан и Драго за отделеното време! Пожелаваме ви весело и изпълнено с незабравими моменти лято! 

За още любопитни статии следете Jenite.bg във Facebook.

42 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти