Трикове за родители, които ще направят живота ви по-лесен

Трикове за родители, които ще направят живота ви по-лесен

73% от родителите казват, че родителството е най-голямото им предизвикателство. Трудно е дори да се изброят всички отговорности и задачи, с които се сблъскват всеки ден. И ние вярваме, че няколко трика могат да помогнат за облекчаване на напрежението. 

Многократното хвърляне на кърпичка във въздуха ще накара 90% от бебетата да спрат да плачат. 

Ако се опитвате да спрете нощното кърмене, но бебето се буди и не иска да спи, опитайте да му дадете малко банан. След като изяде банана си, ще заспи. Това се дължи на магнезия и калия, които се съдържат в бананите. 

Когато се съмнявате какво не е наред с вашето дете (деца), попитайте следното: "Гладен ли си? Изморен ли си? Боли ли те нещо? ” вместо "Какво не е наред?". Така ще помогнете на детето си да идентифицира и решава проблемите.

Когато поставяте дете в столчето за кола, най-лесният начин да го затегнете е да закопчате долната част, да издърпате каишката между краката му, след това да закопчаете каишката на гърдите. 

Когато имате две или повече деца и те не могат да се разберат на какво да играят или кой филм да гледат, накарайте едното дете да даде няколко опции, а другото да изберете от тях. Така и двете деца ще бъдат доволни. 

Малките деца не чуват / разбират отрицателни думи, най-добре е да им кажете какво да правят, а не какво да не правят. 

Вместо да питате детето "Как беше денят ти?" или "Как беше на училище?", питайте "Кое е любимото ти нещо от днешния ден?"

Трик за детското легло- сложете чаршаф, след това водоустойчив протектор за матрак, след това отново чаршаф и отново такъв протектор. Когато бебето или детето се напишка през нощта, можете просто да махнете единия протектор и чаршаф и леглото да остане оправено. 

Направете "списък с желания" и когато детето поиска играчка или нещо друго, добавяйте го в списъка, вместо да го купувате веднага. Така детето ще очаква и ще се научи да цени нещата. 

В колата, не заплашвайте да обърнете и да се приберете вкъщи. Те знаят, че не искате да правите това. Вместо това, след първото предупреждение, леко се отдръпнете отстрани на пътя. Не казвайте нито дума. Ще притихнат. След това попитайте: "Да тръгнем ли сега?"

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay