10 неща, които никой не ви казва за третото дете

Да, трябва да си купите миниван

10 неща, които никой не ви казва за третото дете

Децата са истинска благословия. Те са смисълът на живота ни, но когато станат 3 на брой трябва да бъдем подготвени. Приспособяването за третото дете е доста по-трудно за родителите, отколкото при първите две. Има много предизвикателства пред родителите на 3 деца. Ето какво никой не ви казва:

1. Забравете за наемането на една хотелска стая

Едва ли си давате сметка, че повечето семейни ваканции са предвидени за 4 човека, а вие сте 5. Всички видове ваучери и оферти са за 4-членно семейство. Успех с всички семейни почивки и екскурзии, особено когато децата станат по-големи.

2. Кажете сбогом на масите за 4-ма в ресторантите и бързото настаняване

Разбира се, можете да седнете на маса за 6 или 8, но тези маси са по-малко на брой и ще ви се налага да чакате почти всеки път.

3. Винаги едното ще бъде пренебрегвано

От тук нататък ще бъдат двама срещу един. Винаги едното от децата ще бъде пренебрегвано от другите 2. Това води до много проблеми.

4. Никога няма да има споразумение

Опитвате да решите кой филм ще гледате или в кой парк ще отидете? Дори ако сте ограничили нещата до 2 възможности, трите деца никога няма да бъдат на едно мнение. Разбира се, във всяко семейство има неразбирателства и трябва да опитате да задоволите желанията на всяко дете. Така че просто се сбогувайте със своя любим и разделете децата- докато едните са на кино, другите са в парка. Това е единственият вариант.

5. Винаги има едно дете в банята

Като се има предвид колко искате да ги научите да използват тоалетната, когато са малки, ще се учудите колко ще искате да ги изкарате от там по някакъв начин. Когато пораснат достатъчно ще започнат да прекарват дълго време в тоалетната, само за да дразнят братята и сестрите си.

6. Математиката винаги ще бъде срещу вас

Всичко около нас е по 2 или по 4- местата в автобуса, седалките на увеселителните влакчета и т.н. Когато става въпрос за храна е още по-трудно, защото ще ви се налага да разделяте някои неща на 3 и ако някое от парчетата е по-малко, това ще бъде сериозен проблем.

7. Не могат да играят видео игри с двама играчи

Игрите са забавен начин, по който децата прекарват времето си, но когато са 3 игрите причиняват само гняв и сълзи. Защо? Защото няма игри за трима, а само за двама. Едното от децата винаги ще крещи: "Кога ще дойде моя ред?"

8. Да, трябва да си купите миниван

Искате да го избегнете, но нека бъдем реалисти. Ако имате 3 деца ще се нуждаете от миниван. Няма начин да съберете 3 детски столчета в обикновена лека кола. Просто го приемете и потърсете новия си автомобил.

9. Да гледате бебе и дете на предучилищна възраст е трудно

Ако сте бременна и гледате дете на 5-6 години е още по-трудно. Ще ви бъде трудно да съчетаете сутрешното гадене и грижата за малко дете.

10. Къщата и сърцето ви ще бъдат пълни

Да, няма да бъдете типично семейство. Няма да има място на дивана, а колата ви ще изглежда сякаш сте натъпкали цяла детска градина вътре. Но когато малките човечета се сгушат във вас и когато винаги се чува детски смях вкъщи, ще разберете, че сте благословени. 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay