Предизвикателствата на редовния с*кс

Предизвикателствата на редовния с*кс
Pexels

Сексът е изключително важен в една връзка, но има различни фактори, които могат да направят това да бъдете сексуална двойка по-предизвикателно. Възрастта, хормоните, децата, стресът, медицинските състояния и трудностите в отношенията могат да играят роля в това колко често двойките правят секс.

Възрастта често играе роля в честотата на половия живот, до голяма степен поради намаляването на нивата на половите хормони, когато хората остаряват. Понякога поддържането на активен сексуален живот е трудно или невъзможно поради физически или психологически условия.

Хората са устроени да жадуват за интимността на секса. Липсата на секс може да накара хората във връзка да се отдалечат и може би да потърсят другаде. Работата с лицензиран терапевт за двойки може да помогне за справяне с тази празнина и да предотврати бъдещи проблеми във вашия брак.

Начини за изграждане на интимност извън секса

Двойките могат да поддържат силна, здрава връзка въпреки тези бариери, като търсят несексуални начини за подобряване на интимността. Например:

  • Гушкане, докато гледате филм или седите в парка
  • Правете дейности заедно, които и двамата ви харесват, като танци
  • Чести прегръдки и целувки
  • Държете се за ръце, когато вървите заедно
  • Прекарване на време в разговори един с друг

Как да увеличите секса във вашата връзка

Честотата на секса може и често се променя с времето. Но това не означава, че честотата на секса трябва да бъде неудържимо спускане. Ако се чудите дали е възможно сексът да е толкова добър, колкото когато сте се влюбили за първи път, отговорът е да. Сексът и интимността могат да се подобрят, когато връзката ви узрее. Може просто да изисква малко допълнителна работа.

Има няколко начина да подобрите сексуалния си живот. Разглеждането на несексуалните части на връзката ви може да помогне.

Често се казва, че най-големият полов орган е този между ушите. Увеличаването на комуникацията има вероятност да доведе до трайни подобрения във връзката ви. Управлението на стреса е друг ключов фактор за здравословен сексуален живот.

В книгата си "The Sex-Laved Marriage: Boosting Your Marriage Libido, a Couple's Guide", терапевтът Michele Weiner-Davis, предлага да възприемете подхода "просто го направете"

"Първоначално мнозина бяха разбираемо предпазливи относно моя подход към техния сексуален живот; съветът "Просто го направи" противоречи на всичко, което са вярвали за това как се развива сексуалното желание... Често виждах облекчението по лицата на хората, когато научиха, че липсата им на необичайни сексуални желания не означава непременно проблем.

"Това не означаваше, че нещо не е наред с тях или че нещо липсва в браковете им", обяснява Уайнър-Дейвис. "Това просто означаваше, че те изпитват желание по различен начин."

Ако винаги чакате нивото на вашето желание да съвпадне с това на партньора ви, може да чакате дълго време. Вместо това, съобщете вашите нужди и работете заедно, за да намерите щастлива среда.

Колко често правите секс може да се промени в хода на връзката ви. Общуването с партньора ви може да ви помогне да укрепите връзката си и да подобрите сексуалното удовлетворение.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay