Почистващите масла за лице са новото голямо "ДА" в грижата за кожата

Почистващите масла за лице са новото голямо "ДА" в грижата за кожата

Почистващите масла са новият абсолютен фаворит в стремежа ни да се сдобием с чиста и мека кожа. За разлика от кърпичките за грим, които всъщност са развъдник на акне или грубите почистващи течности, маслата нежно разтварят грима, омазняването и мръсотията, натрупани през деня, без да дразнят кожата ви. Те са отличен избор за всеки тип кожа (да, дори хора с мазна или склонна към акне – не се страхувайте от думата "масло") и правят лицето ви хубаво и готово за останалата част от рутината ви.

Всичко това означава, че определено се нуждаете от почистващо масло във вашата рутина!

А какво всъщност представлява то?

Почистващите масла са продукти, които обикновено съдържат маслена основа, заедно със съставка, наречена повърхностно активно вещество, което се свързва със замърсяванията върху кожата и ги премахва, без да нарушава кожната бариера. Тези почистващи препарати премахват успешно грима, супер нежни са и тъй като почистващите масла са водоразтворими, няма нужда да се притеснявате, че оставят след себе си мазни остатъци, които ще запушат порите ви.

Почистващите масла обикновено се използват като първа част от двуетапния процес, наречен двойно почистване. Започвате с почистващ препарат на маслена основа, който ще изчисти кожата ви от грим, слънцезащитен крем и др. След това измивате отново лицето с почистващ продукт на водна основа, който премахва замърсяванията. В резултат на това кожата ви ще се чувства супер чиста, без всъщност да я "оголвате".

Как действа?

Почистващите масла действат благодарение на химическия принцип "подобното се разтваря подобно", който гласи, че подобни вещества се разтварят взаимно. Така че, когато масажирате кожата с масло за почистване, маслото в почистващото средство и омазняването върху кожата ви се интегрират, позволявайки на продукта да привлича и изхвърля себума и други остатъци на маслена основа.

Подходящо ли е за мазна кожа?

Почистващите масла са продукти, които всеки тип кожа, дори мазна и предразположена към акне кожа, може да понесе. Някои специалисти дори твърдят, че почистващите средства с масло могат да бъдат полезни за мазен тип кожа.

Почистващите масла за лице са новото голямо "ДА" в грижата за кожата

Някои почистващи продукти карат кожата да се чувства ултра стегната (т.е. оголена) след изплакване. По този начин те демонтират киселинната мантия на кожата (известна още като филм върху повърхността на кожата, който действа като бариера за бактерии, мръсотия и други замърсители) и повишава киселинността. Когато киселинната мантия е небалансирана, тя има потенциал да увеличи производството на себум и следователно да провокира акне. Почистващите масла изобщо не променят киселинната мантия.

Как се използва?

Масажирайте нежно малко количество от почистващо масло по цялото си сухо, покрито с грим лице за 30 секунди. Внимателно разтрийте миглите си, за да премахнете спиралата и изплакнете. (Не забравяйте, че кожата ви трябва да е СУХА!) Можете или да продължите с останалата част от рутинната си грижа за кожата или да почистите лицето си още в един кръг.

Почистващото масло не заменя стандартното измиване на лицето, защото представлява допълнителна стъпка за премахване на повече замърсявания. Имайте предвид, че не е нужно да почиствате двойно всеки ден. Всъщност, тъй като те по същество действат като средство за отстраняване на грим, трябва да ги използвате само когато носите грим.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay