Подобрете състоянието на кожата си само за две седмици

Подобрете състоянието на кожата си само за две седмици

Перфектна кожа за две седмици? Може би наистина звучи прекалено добре, за да бъде истина, но реално погледнато е напълно постижимо с правилния режим и грижи. Отървете се от лошите си навици и започнете да третирате кожата си като богиня и тя ще ви се отплати. Първата седмица е свързана с детоксикация и почистване на кожата ви, докато втората седмица е свързана с хидратиране, успокояване и заздравяване на кожата ви, така че когато пресечете финалната линия, кожата ви е сияйна AF. Ето как да го направите:

Няма смисъл да поддържате добри ритуали за грижа за кожата, ако хигиената ви е лоша. Това ще противодейства на цялата упорита работа, която полагате. Трябва да знаете какво да не правите. В противен случай по невнимание ще прехвърлите мръсотията и омасляването обратно върху кожата си, което ще блокира порите ви и дори може да предизвика появата на пъпки. Затова започнете почистването с тези три стъпки:

Почиствайте калъфката за възглавници и чаршафите: Когато спите, телесната ви температура естествено се повишава и кожата ви започва да се възстановява. По време на този процес вие прехвърляте пот и мъртви кожни остатъци върху калъфката за възглавница. Ако не сменяте калъфката си редовно, ще прехвърлите това обратно върху кожата си, както и всички останали замърсявания от косата ви. Опитайте се да перете калъфката си за възглавници поне веднъж седмично и да я обръщате по средата на седмицата.

Почиствайте четките си за грим: Вашите четки за грим могат да се превърнат в място за размножаване на мръсотия и бактерии, ако не се почистват достатъчно често. Препоръчваме ви да го правите поне веднъж седмично и да изплакване със сапун гъбата за грим всеки път, когато я използвате.

Мийте ръцете си, преди да нанесете грима си: Никога не бихте яли храна, без първо да си измиете ръцете, така че същите правила трябва да важат при нанасяне на грим.

Кои са всекидневните навици за подобряване на кожата? Следвайте тези стъпки и няма да сбъркате:

1. Почистване през деня и деойно почиствне вечер

2. Изпозлване на тонер

3. Хидратиране

4. Слънцезащита (независимо, че е зима и няма слънце)

5. Масаж с камъни Гуа Ша

Не забравяйте да ексфолирате два пъти седмично и да нанасяте маска с глина. Нощните маски за хит в момента и опредлеено си заслужава да опитате. Използвайте до 3 пъти в седмицата за оптимални резултати.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay