Тиктокъри, които са физически активни по 9 часа на ден в продължение на 3 месеца и половина

Когато Рене Милър и Тим Бесингер (по-известни като @ThruHikers) тръгнали на своето голямо приключение за 2022 г.-маршрут с кану и пешеходен туризъм през северозападната част на Тихия океан, покриващ над 4000 километра за 106 дни- те решили да документират всичко това в TikTok.

Двойката сподели подробности за всичко: как са планирали храната си, как са пресичали потоци и са носили кануто си и дори как Милър управлява месечния си цикъл през този период.

Едно от видеата, които получиха най-голяма ангажираност обаче, е това, което документира как телата им се променят по време на пътуването. Видеото, което натрупа повече от седем милиона гледания, откакто беше публикувано през октомври 2022 г., показва какво се случва с телата на Милър и Бейсингер след физическа активност средно по девет часа на ден в продължение на три месеца и половина.

Видеото "PNC: промяна на телата" е вдъхновено отчасти от любопитството на техните последователи. Много от тях пишели коментари от сорта на "Колко килограма свалихте?" И така, Милър и Бейсингър решили да покажат точно как толкова много физическа активност променя телата им - и тяхното послание е страхотно.

"Много хора попитаха дали сме отслабнали – това беше често срещан въпрос, който получавахме под видеоклиповете", казва Милър. "Но осъзнахме, че това е нещо повече от загуба на тегло. Телата ни се променят."

Маршрутът на PNC първо включвал изминаване на около 2500 километра за 72 дни- от северозападния щат Вашингтон до Канада (това е около 30 км на ден). След това те преплували обратно с кану по цялата река Колумбия до Тихия океан, покривайки около 1900 км за още 33,5 дни. 

Те описват подробно как ходенето толкова дълго е сплескало краката им (и двамата били с цял номер по-големи обувки до края); как престоят навън им донесъл сериозен тен, въпреки нанасянето на слънцезащитни продукти; как получили многобройни порязвания и синини; и как ходенето и гребането довели до мазоли по краката и ръцете. 

Те също така признават, че по време на пътуването си и двамата са загубили почти цялата си телесна мазнина и "започнали да изглеждат доста мършави", казва Бесингер в TikTok. Но те изградили и мускули: първо в краката си, по време на пешеходния туризъм, а след това и по ръцете, по време на частта от пътуването с кану.

В крайна сметка и двамата се прибрали само с по 3 килограма по-леки, тъй като загубили много телесни мазнини, но пък натрупали много мускули. 

Двамата внимателно подчертаха, че тези промени не са постоянни. "Сега и двамата сме отново на работа и седим пред компютрите по цял ден. Нереалистично е да поддържаме телата, които сме изградили, но се опитваме да поддържаме форма между пътуванията, като спортуваме на открито поне веднъж на ден", казва Бесингер. 

"Нещо друго, което документирахме, което много хора в TikTok гледаха, беше колко ядем на ден", добавя Бесингер. Те изчислили, че той изяжда около 4000 калории всеки ден, за да има сили. 

Всъщност Бесингер и Милър казват, че са имали проблеми да ядат достатъчно, за да поддържат активността си, особено в началото на пътуването. Причината е, че при постоянна физическа активност човек не изпитва глад. След два месеца обаче двамата били гладни постоянно. 

Тяхното послание служи като напомняне, че за много хора движението - независимо дали е случайна разходка по време на обяд или тримесечен преход - е приятно и удовлетворяващо само по себе си, а не се използва само като начин да промените тялото си.

The Thru Hikers казват, че преходът им обратно към работа на бюро не е бил лесен. "Има феномен, който хората наричат "депресия след пътешествие". Това е преходът от вълнуващо пътуване към обикновения, скучен живот", казва Бесингер.

През ноември 2022 г., дори няколко месеца след завръщането си към нормалното, той призна, че все още преминава през този период на приспособяване. "Когато изминавате 30 км на ден, всеки ден, се чувствате така, сякаш сте постигнали нещо. А на работа, някои дни се чувствам така, сякаш съм постигнал нещо, а други дни, сякаш не съм. Трудно е да свикнеш с това отново."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay