Историята на транссексуален мъж, който роди бебе

През юни 2023 г. дигиталното издание на Glamour UK представи Лоугън Браун, транссексуален активист и автор.

Лоугън говори за своето възпитание и пътуването си към откриването кой е всъщност. Разбира се, моментът, който му помогна да спечели слава, е когато разбира, че носи бебе и го обяви в акаунта си в TikTok. След като преминали през вихрушка от емоции, той и партньорът му се примирили с това и нямали търпение да посрещнат бебето си на бял свят.

Той страда от полова дисфория

Лоугън казва, че когато е бил по-малък, се е опитвал да скрие тялото си, като е носил дрехи на момче. "Беше наистина трудно да преминавам през това през цялото време и да не говоря с никого по темата. Нямаше информация за това състояние. Не осъзнавах, че това, което съм, е транс. Имах наистина лошо психично здраве, докато растях. Постоянно бях на терапия. Когато бях на 13, всъщност изглеждах като лесбийка - и имах чувството, че това се дължи повече на това как се обличах."

Той обяснява, че полът и сексуалността са две напълно различни неща и той е стигнал до това осъзнаване с годините. Преди да премине през тази трансформация, той е бил в няколко връзки с жени, докато не решил да се съсредоточи върху себе си.

Партньорът му е небинарна драг кралица от Лондон

Историята на транссексуален мъж, който роди бебе Bailey j mills

Бейли Милс е партньор на Лоугън и те се срещнали за първи път преди около две години. "Попаднах на някои от неговите видеоклипове и си помислих: "Кой е това?". Мислех, че е много сладък. Реших да направя първата крачка и казах: "Наистина си много сладък" и след това отидохме на среща. Не беше обичайна среща; беше просто хаос. Обсебен съм от него.

И тогава идва бременността

Една сутрин Лоугън се събудил и се почувствал странно. Решил да си направи тест за бременност. Той бил спрял да приема тестостерон за известно време заради някои здравословни проблеми и за негова изненада тестът бил положителен. Първоначално той бил ужасен и почувствал, че цялата му мъжественост е заличена. Той събудил партньора си и му казал за бременността.

"Накрая му казах "Бременна съм" и за момент си помислих "Всичко е наред" – и след това си казах "О, не, това не е добре". Ами моята кариера? Ти си... ти си бременен мъж!". И просто не си проговорихме два часа. След това си поговорихме малко, но реакцията беше смесена и за двама ни. Имах чувството, че всичко е върху мен, в известен смисъл, защото това е моето тяло."

Ходенето по болници било много трудно за него

"Прегледите ми бяха нормални в ранните етапи, в по-малки клиники, и имах една и съща акушерка през цялото време, което беше наистина важно. Но наскоро се преместихме и трябваше да сменя болницата. Това е много по-голяма болница и определено не беше най-доброто преживяване."

Лоугън вярва, че болничният персонал трябва да получи обучение за LGBTQ+, за да знае как да говори с хората. Случаи като неговия е имало и продължават да се появяват всеки ден, така че хората, работещи в здравеопазването, трябва да са наясно с тях, според него. "Аз съм бременен транс мъж и наистина съществувам. Без значение какво казва някой, аз съм живото доказателство."

Той ражда момиченце

Историята на транссексуален мъж, който роди бебе Bailey j mills

Лоугън остава в болница в продължение на 3 дни, поради някои усложнения с растежа на бебето. "Когато най-накрая започнах да раждам, беше страхотно, защото те наистина се съобразиха с моите нужди. Те приглушиха светлините за Бейли и мен. Имахме плейлист и след това преминах през всяка процедура, която можете да си представите."

Той продължава: "Тогава обаче и двамата получихме инфекция, защото водите бяха изтекли преди 24 часа, и след това бяхме в болница за една седмица. Бейлс трябваше да се грижи за нея първоначално. Но беше страхотно, защото имахме подкрепата на акушерките в болницата и всички неща, които трябваше да научим, научихме в болницата."

Това не е първият път, когато трансджендър човек ражда. Има и други двойки, които са изпитали същата радост.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay