Историята на жена, която живее като домакиня от 50-те години на миналия век

Личните избори - както във взаимоотношенията, така и на работното място - съставляват живота на човек. Въпреки факта, че някои полови стереотипи все още влияят върху начина, по който хората си представят своя живот, както мъжете, така и жените са еднакво подтикнати да постигнат целите си.

Особено при жените, някои избират да останат вкъщи, докато други искат да продължат да работят, дори след като се омъжат и родят деца. Няма значение какво правите, стига да ви прави щастливи. Днес ще ви разкажем историята на жена, избрала да живее като домакиня от 50-те години на миналия век.

Защо Алексия избира да води живота на типична домакиня

Докато някои жени дават приоритет на кариерата, други избират по-конвенционален начин на живот, който включва грижи за деца на пълен работен ден и домакински задължения. От само себе си се разбира, че и мъжете, и жените могат да изберат да останат вкъщи. Тъй като жените се борят за равни права от доста време насам, мъжете също имат правото да изберат да останат вкъщи да гледат децата, макар че го правят доста по-рядко.

Алексия Делароса е една от жените, които избират да бъдат майки и домакини, вместо да градят кариера. 

Алексия, която е на 29 години, и нейният съпруг вземат решението тя да си стои вкъщи, а той да ходи на работа и да се грижи за финансите. "Ние се справяме добре с ролите си и това споразумение работи идеално за нас", признава тя и това е мотивирано най-вече от факта, че финансовото им състояние го позволява.

Жената обича да споделя какво включва типичния ѝ ден като домакиня, като твърди: "Винаги съм искала по-традиционен модел за моето семейство. Хареса ми идеята за семеен живот в стила на 50-те години, където съпругата остава вкъщи, за да се грижи за съпруга и децата си, а съпругът излиза и работи на пълен работен ден."

Независимо дали ние сме съгласни с нейното житейско решение, Алексия харесва живота си такъв, какъвто е и отбелязва: "Не мога да си представя нашето семейство по друг начин."

А Вие какво мислите за този начин на живот? Бихте ли останали вкъщи, за да се грижите за децата и дома си, вместо да ходите на работа? 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay