Момичето, което разбива съвременните стереотипи за красота

Млада жена предизвиква обществените стандарти за красота чрез емоционално видео

Името ѝ е Ем Форд. Тя има свой блог за красота и канал в YouТube, където качва въздействащо видео, което предизвиква обществените стандарти за привлекателност и красота. Целта му е да докаже, че социалните мрежи поставят нереалистични очаквания и за жените, и за мъжете.

Лондончанката показва жестоките коментари, които получава след като качва свои снимки без грим. Причината - младата жена има акне. "Дори не мога да я погледна”, "Лицето ѝ е толкова грозно”, "Сериозно, тя мила ли си е някога лицето?” и "Ти изглеждаш отвратително” са само малка част от коментарите, които получава в отговор на публикуването на снимки, на които е в напълно естествен вид.

С проекта си Ем доказва колко разрушителна може да бъде интернет средата за един човек. Негативните коментари, продиктувани от злоба или просто скука, се отразяват безапелационно върху този, към когото са насочени.

Момичето, което разбива съвременните стереотипи за красотаYoutube"Изглеждаш отвратително."

След това Ем се гримира и отново се снима. Публикува и гримираните снимки в социалните мрежи. Някои от коментарите, като "Изглеждаш невероятно” и "Много си сладка”, са положителни.

Момичето, което разбива съвременните стереотипи за красотаYoutube"Толкова си хубава!"

Други са груби и изразяват недоверието на хората - "Твърде много грим”, "Това е подвеждащо”, "Носиш грим, защото си много грозна”, "Тя все още изглежда ужасно”. И дори "Това е подвеждащо рекламиране", сякаш тази млада жена е стока, която се предлага в магазина...

Момичето, което разбива съвременните стереотипи за красотаYoutube"Това е фалшиво рекламиране."

Оказва се, че непознатите винаги са готови да дадат "компетентното” си мнение, без да се замислят, че пишейки подобни коментари, нараняват чувствата на другите.

Момичето, което разбива съвременните стереотипи за красотаYoutube"Изглеждаш отвратително."

Ужасните реакции на анонимните хора в интернет я разплакват и нараняват, но тя събира сили да предаде най-важното послание: "Ти си красив/а. Не позволявай на никой друг да ти казва обратното. Дори на себе си.”

Момичето, което разбива съвременните стереотипи за красотаYoutube"Ти си красив/а!"

Вижте самото видео и запомнете, че никога не трябва да позволявате на другите да определят представата ви за вас самите!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

22 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти