Оцветени или класически слънцезащитни кремове?

Оцветени или класически слънцезащитни кремове?

Странно е, когато се замислим, че нещо толкова топло и приятно като Слънцето, моце да навреди толкова много на нашата кожа, но това е реалността, в която живеем. За щастие, на помощ идва слънцезащитният крем, за да спаси положението.

Този продукт е важна част от грижата за кожата, особено през лятото, когато слънчевите лъчи са най-силни. Добавянето му към вашата рутина или намирането на продукти, които вече съдържат слънцезащитен фактор, може да направи чудеса с кожата ви. Слънцезащитният крем предпазва кожата ви от ултравиолетовите лъчи и помага за предотвратяване на бръчки, преждевременно стареене на кожата и хиперпигментация. Понякога обаче изборът може да е труден.

Оцветените слънцезащитни кремове определено са популярен избор, особено ако се притеснявате от забележимия бял слой, който понякога може да остане от стандартния слънцезащитен крем. Но най-големият въпрос по отношение на оцветените слънцезащитни продукти е дали са също толкова ефективни, колкото класическата версия?

Каква е разликата?

Оцветеният слънцезащитен крем е продукт на минерална основа, който има пигменти в съставките си, а пигментите съответстват на тена на кожата ви. Неоцветените слънцезащитни продукти, от друга страна, също могат да бъдат на минерална основа, но не съдържат пигменти, които да компенсират белия оттенък.

Що се отнася до грима, макар и удобен, не е сигурно дали е също толкова ефективен, колкото обикновения слънцезащитен крем. Що се отнася до ефикасността на оцветения слънцезащитен крем, отговорът е да, той е толкова защитен, и не просто да, а по-скоро може да е дори по-добър от неоцветения слънцезащитен крем. При всички случаи оабче, по-добрият вариант е да заложите на специализиран слънцезашитен крем, отколкото на фон дьо тен с предпазен фактор. Фармацевти твърдят, че креовете с друго предназначене, които съдържат предпазен фактор не са толкова ефективни, колкото кремовете, предназначеи за слънцезащита.

Слънцезащитният крем е важно да се използва през цялата година, а не само през лятото. Ако прекарвате време навън или във вода или сняг, трябва да нанесете още повече слънцезащитни продукти. Също така е важно да прилагате редовно, ако рутинната ви грижа за кожата включва определени съставки. Тъй като много хора използват активни съставки за грижа за кожата, като ретиноиди и ексфолиращи киселини, за да поддържат кожата здрава и млада, кожата е склонна да бъде по-чувствителна, което прави ежедневното нанасяне на слънцезащитен крем задължително.

Американската академия по дерматология препоръчва използването на слънцезащитен крем с SPF най-малко 30, следователно оцветени слънцезащитни продукти, които са одобрени от дерматолог ще има по-висок SPF. SPF, което означава слънцезащитен фактор, измерва колко ефективен е слънцезащитният крем по отношение на защитата ви от слънчевите UV лъчи. Целта му е приблизително да изчисли колко време ще отнеме преди слънцето да започне да зачервява кожата ви, което означава, че отнема много повече време, за да се зачерви кожата ви, когато върху кожата се нанесе SPF слънцезащитен крем.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay