Проблеми с интимността след раждане? По-мощни оргазми?

Проблеми с интимността след раждане? По-мощни оргазми?
Pexels

След раждането самата перспектива за секс може да бъде изтощителна, поради което здравните специалисти често съветват да изчакате четири до шест седмици след раждането, преди да започнете да правите секс.

Това не би трябвало да е изненадващо, като се имат предвид всички фактори, които действат срещу новите родители, свикване с новия режим, новия член на семейството или следродилна депресия, бушуващи хормони, странни физически промени и, разбира се, най-големият фактор, подкопаващ либидото от всички тях: чистата умора от грижи за новородено. 

Въпреки че секса в момента може да е последното нещо, за което мислите, не винаги ще е така. Преди да скочите в леглото, важно е да разберете, че интимността може да приеме много различни форми и че следродилният секс изисква време и усилия. Можете да използвате следните реалности, за да възродите страстта и химията, които първоначално са довели до раждането на вашето дете.

От вас зависи колко скоро ще правите секс след раждането

И така, колко време след раждането можете да правите секс? За да се насърчи възстановяването и да се намали вероятността от проблеми, повечето лекари съветват да не се поставя нищо във влагалището в продължение на четири до шест седмици, включително играчки, пръсти и пенис. 

Освен физическото възстановяване, кога да правите секс след раждането е лично решение. Приемливо е, ако вие или вашият съпруг се нуждаете от допълнително време, за да се почувствате подготвени. В това отношение вие ​​отговаряте за това кога да правите секс. След раждането идеалният момент за секс е, когато и вие, и вашият съпруг сте подготвени физически и емоционално.

Сексът след раждането първоначално може да не ви се струва приятен

Сексът след раждане първоначално може да не се чувства толкова удовлетворяващ, колкото преди. Това е напълно нормално. Също така е от решаващо значение да осъзнаете, че това е приложимо както за вагинално раждане, така и за раждане със секцио, защото надхвърля простото увреждане на тъканите.

Предполага се, че дискомфортът е причинен от травмата при раждането, което може да е, но може да се дължи и на ниски нива на естроген, които нарушават еластичността на вагиналните тъкани. След раждането нивата на естроген спадат и остават ниски по време на кърменето. През първите два до три месеца след раждането, спадът на естрогена, причинен от високите нива на пролактин и окситоцин по време на кърмене, може да симулира менопауза.

Дори шест седмици след раждането родителите, които са имали цезарово сечение, все още могат да имат неприятен вагинален секс. Продължителността на времето, необходимо за излекуване от епизиотомия или друго разкъсване, ще зависи от това колко тежко е било и къде е направено разрязването.

Това не си ти

Нека разсеем тревогите ви, ако се страхувате, че вие ​​сте виновни за липсата на либидо за секс след раждането. Истинските причини, които могат да повлияят на вашето сексуално желание, включват екстремно лишаване от сън, променяща се динамика между вас и вашия партньор, трудности с храненето и физически промени. Освен това дори майката природа работи срещу вас, ако кърмите.

Окситоцинът, хормон, който ви кара да се чувствате добре с бебето, но също така намалява либидото ви, се освобождава, когато кърмите. Поддържането на ниско сексуално желание е стратегията на тялото ви за избягване на ранна бременност, според антропологията. Установяването защо не им харесва сексът винаги кара пациентите да се чувстват по-добре.

Промените във вашето тяло

След раждането тялото ви може много да се промени и тези промени може да окажат влияние върху самочувствието ви. След раждане вагиналната еластичност обикновено се възстановява, но структурата на тялото ви може да бъде засегната. Хормоните на бременността водят до уголемяване на таза, което означава, че дори някой, който е имал цезарово сечение, може да бъде засегнат.

Това е и причината, поради която човек, който бързо отслабва след бременността, може да отнеме известно време, за да се върне в старите си панталони. Опитайте пилатес, ако искате да се почувствате по-добре по-бързо.

Физическата интимност остава значителна

Въпреки че няма определен график за връщане към секса след раждането, изключително важно е да го направите по начини, които са добри и за двама ви.

Двойките започват да се чувстват като съквартиранти, ако няма физическа интимност или е много малко, което рядко е нещо добро. Негодуванието може да е резултат от чувство на отчуждение. Когато сте готови, преминете към следродилен секс, като първо си подарите любовна целувка или нежно докосване.

Физическото докосване може да послужи като напомняне, че сте в един екип и сте нещо повече от родители, защото няма да имате толкова време да се задържате на вечеря или да ходите на сложни срещи. Освен това подобрява настроението на всички, нека си признаем.

Наистина, следобедите могат да бъдат прекрасни

Кой каза, че сексуалната активност трябва да се извършва през нощта? Докато си легнете през нощта, ще бъдете твърде изтощени, за да прочетете дори една страница. Продължителността на дрямката на новороденото е идеалното време за интимност. Това облекчава част от стреса от вашите нощи и се превръща в нещо ново и забавно.

Сексът след раждане може да е по-полезен, отколкото си мислите

Противно на общоприетото схващане, много хора откриват, че сега се наслаждават на секса повече, отколкото преди да станат родители. Една от причините е, че раждането ни отваря към разнообразни усещания, правейки телата ни, по-специално гениталиите ни, по-живи и повишавайки способността ни за удоволствие.

Нашите вътрешни органи също могат да бъдат прецизно препозиционирани по време на раждането, повишавайки тяхната възприемчивост към стимулация. След като имат деца, много жени твърдят, че се чувстват по-спокойни в телата си и изпитват по-мощни оргазми.

Отново ще поискаш секс

Ще искате отново да правите секс след раждането, точно както ще искате да спите отново, да излизате с приятели и дори да сте готови да раждате или да посрещнете ново дете. Прекарайте известно време, за да се излекувате физически и да свикнете с новите си роли. Бъдете открити и честни един с друг. Имайте предвид, че понякога може да не ви се иска да правите нещо, но по-късно ще се радвате, че сте го направили.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay