Русалки спасяват група гмуркачи в беда

Първоначално тази история звучи като излязла от сценарий за филм на Дисни, но е съвсем реална. Група водолази били спасени от красиви русалки и всичко това било уловено на камера.

Когато Джошуа Кларамунт отива да се гмурка край бреговете на остров Санта Каталина близо до Калифорния с баща си и най-добрия приятел на баща му, Пабло Авила, групата се сблъсква с неочаквани проблеми, когато Авила внезапно губи съзнание.

Русалки спасяват група гмуркачи в беда Inside Edition

Тези, които са пробвали този предизвикателен спорт, знаят колко рискова може да бъде тази ситуация. Джош започнал да се паникьосва. Той споделя, че очите на Пабло били разширени и той се задъхвал. Мъжете се мъчели да го изведат на безопасно място и започнали да викат за помощ, когато 3 русалки ги заобиколили.

Русалки спасяват група гмуркачи в беда Inside Edition

Русалките, Ел Хименес, Илейна Гарсия и Грейт Чин Бъргър, казват, че започнали да плуват към бедстващите водолази, за да предложат помощ, веднага след като са чули Кларамунт да вика за помощ. Една от тях казва, че дори решила да направи дишане уста в уста на мъжа, който се мъчел да си поеме въздух, защото бил в доста тежко състояние.

В един момент Авила започнал да диша, но за щастие една от русалките го успокоила, докато другите русалки помогнали на всички да доплуват обратно до брега. "Тялото ми влезе в режим на автопилот, спасителен режим", казва тя.

Русалки спасяват група гмуркачи в беда nativproductions

Бедстващата група водолази не разбрали веднага, че тези красиви жени са професионални плувци и част от PADI, Професионалната асоциация на инструкторите по гмуркане. В онзи съдбоносен ден жените посещавали курс за напреднали по спасяване, когато чули виковете за помощ.

Русалки спасяват група гмуркачи в беда nativproductions

Въпреки че костюмите им може да ни напомнят за героите на Дисни, тези жени са много опитни водолази и инструктори по гмуркане: "Мисля, че е важно да знаем, че русалките са спортисти, ние сме добре обучени и тренираме", обяснява една от тях.

Русалки спасяват група гмуркачи в беда themermaidelle

Жените, участващи в спасяването, получили награда за признание и специално благодарствено писмо от главния изпълнителен директор на PADI. Тъй като популярността на това необичайно хоби напоследък нараства и започват да се появяват все повече училища за русалки, не бива да се изненадвате, ако срещнете някое от тези красиви "създания" следващия път, когато отидете на плажа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay