Няколко неща, които е по-добре да не държим в портмонето си

Няколко неща, които е по-добре да не държим в портмонето си

Случвало ли ви се е да изпаднете в паника, защото не можете да намерите портмонето си? Вероятно на всеки се е случвало. На днешно време, портмонетата се използват като мини чанти и слагаме всякакви неща вътре. Но ако загубите портомонето си или то бъде откраднато, ще загубите всичко. Всички знаем, че не е добре да носим пароли, ПИН код или ключове в портомонето си, но сега ще ви покажем още няколко неща, които не бива да носите в портмонето си:

1. ЕГН

Ако някой има достъп до ЕГН-то ви, той може да направи много неща, които не бихте желали. Така че не носете ЕГН-то си, както и документи, на които го пише, в портмонето си.

2. Всякакви документи и разписки от банката

Ако тези документи попаднат в ръцете на опитен крадец, той може да има достъп до вашите транзакции и дори банковата ви сметка.

3. Кредитни и дебитни карти 

Не е добра идея да държите всичките си карти на едно място, особено ако са безконтактни. Ако изгубите портомонето си, някой може да ги използва, преди да успеете да ги блокирате. По-добре е да носите само една карта, която ще използвате в съответния ден. 

4. USB флаш памет 

Загубата на флаш памет, която съдържа важни документи, билети и лични данни, не само е неприятна, но може да бъде и опасна. Дръжте своите флашки вкъщи и носете само тази, която ви трябва в съответния ден.

5. Презервативи

Много хора слагат презервативи в портмонетата си или в задния си джоб. Няма да бъде голяма трагедия, ако го загубите, просто когато презервативът се нагрява, латексът става по-слаб и има по-голям шанс да се скъса. Също така, ако влезе в контакт с нещо остро, като ключовете ви например, може да се скъса, а вие да не разберете. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay