Емилия Белчева - жената чудо?

Емилия Белчева - жената чудо?

Можем да те представим на нашите читатели по много начини, но някакси жената чудо смятаме, че те определя най-точно. Твоят живот е изпълнен с чудеса, но нека въведем и хората в тях и да ни разкажеш за всяко едно от тях поотделно.

Започваме от травма, която си получила при раждане, на която сама си намерила решение, за което лекарите са се били отказали. Как се случи всичко?

- Родила съм се с паднал свод. Помня как всяка вечер плачех от болки в краката, а татко ги разтриваше. После ми направиха пункция към 5-ти клас, защото мислеха, че имам минингит. И аз не знам какво направиха, но болките се засилиха и ми казаха, че не трябва да тренирам, за да не си загубя краката. Не ги послушах и точно с тренировки и тичане всяка сутрин по плажа ги оправих. Имах болезнен цикъл до 21-годишна възраст. На 24 родих първата си дъщеря и тогава всичко отново се върна. Отказах да приема факта, да не мога да тичам след детето си и да се радвам на живота и започнах да уча как да си помогна още по-задълбочено.

Емилия Белчева - жената чудо?

На 21 години създаваш първия си спа център. При теб идват множество известни клиенти, актриси и съпруги на пластични хирурзи от Москва и Санкт Петербург, които идват в България заради твоите терапии. Как потръгна всичко?

- Живота ме завъртя и ме изпрати в Свети Влас по покана на мой колега, който виждаше резултатите в кабинета ми в Бургас. Отворих център до пристанище Марина Диневи и хората сами ме намериха. От уста на уста, за няколко седмици графика ми беше пълен за целия сезон. Харесваше им, че обяснявам какво правя и как да го поддържат сами у дома. Харесваше им, че им разказвах да връзката между психика, вътрешни органи и външния ни вид. Правих козметични процедури, а ги учех как да се хранят и как да оправят вътрешните си органи по това, което виждах на лицата им. А докато правихме антицелулитни процедури и тренировки им говорех за психосоматика и емоциите им. Всички харесваха подхода ми и как им показвам голямата картина, а не терапевтирам следствието. Жени с проблеми от 8-10 години се повлияха за 2 седмици.

Емилия Белчева - жената чудо?

Няколко години след това затваряш СПА центъра и започваш семинари из цялата страна. Как се реши на тази смела стъпка?

- От малка чувах как трябва да избера една сфера. Не го приех и учих за тялото, за емоциите, за кожата, за стойката, психосоматика, колористика, енергийни практики, фейсбилдинг и какво ли още не. В един момент сглобих пъзела и видях голямата картина. Вече не исках да влияя на следствието, а исках да изкореня проблема. Исках да покажа на хората как да не стигат до него, а не как да замазват положението. Така те можеха да променят глобално знанията си и да предадат на идните поколения как да не стигат до там. Мисля че всичко се пречупи, когато родих първата си дъщеря. Тогава осъзнах как искам да променя света, и че имам силите да го направя.

Ти си първата българка, която създава и патентова собствена спортна методика –  SEMMA. Какво представлява тя? Как ти хрумна и за какво помага?

- Имах толкова много контузии след първото си раждане, както от бременността, така и от преди това. Не исках да прекарвам целия дне в рехабилитации и да стана майка, която обвинява детето си, че е виновно за нейните наднормени килограми и здравословни проблеми. Исках да й покажа, че да си майка е най-прекрасното нещо. Исках да се насладя на това усещане. Исках да имам време за себе си, за семейството си и за нещата, които искам да правя. Затова започнах да водя на някак на шега. До тогава бях иструктор и съм тренирала над 20 вида спорт. Усещах тялото си и съчетах знанията си в нещо, което работи за мен. Групата имаше уникални резултати. Постепенно идваха хора с различни проблеми и добавяйки нови техники помагах и на тях. И така се получи SEMMA, която е днес.

Твоите методи са помогнали на над 50 000 души. Защо най-често се свързват с теб и за какви проблеми можеш да бъдеш полезна?

- При безплодие, Хашимото, аутизъм, наднормени килограми, разширени вени, паник ататки, загуба на път и посока, депресии, нервност, безрадостност в живота, при бръчки и желание за лифтинг, хъркане, двойна гуша, диоптър, паднали клепачи, ако искат увеличане на устните,  при различни искривявания – сколиоза, кифоза, лордоза, дюстабания, при проблеми с времето, за изчистване на дома по Фън Шуи, за различни констелации, при емоционален глад и още много. Както казах по-рано, трудно е да напиша едно нещо под името си, когато ме преставят.

Емилия Белчева - жената чудо?

Използваш методика за дишане, включена в книгата на Гинес. Защо е толкова специална и за какво помага?

- С нея си помогнах да коригирам разширени вени след първата си бременност. Сприа паник атаките и спомага за регенерацията на клетките, благодарение на насищането на кислород в тялото ни.

Ти си против диетите. Защо? Как да получим мечтаната фигура без тях?

- Защото имаме достатъчно стрес в 21 век и всяка диета е още една доза от него. Ако ти кажа "Не яж банани днес", най-вероятно цял ден ще си мислиш за банани. Килограмите имат причина да са в нашето тяло – най-често има проблем с храносмилателната и лимфната система. Подпомагайки тях, добавяйки правилни упражнения, които ни зареждат + правилен дренаж тялото само ще започне да сваля килограми. И тук е важно да отбележим, че психосоматично те са тук, за да ни пазят и да си тежим на мястото, затова е важно да се види и този аспект.

Автор си на 6 книги. Сподели ни какво ще открием на страниците им?

Емилия Белчева - жената чудо?

- В едната как да регенерираме тялото си. Във втората – най-бързите трикове за красота. В третата разкривам психосоматиката и как да подредим живота си, чрез езика на тялото ни и случващото се. Една е насочена към бременните – как да забременеят, как да качат само 7 кг за цялатат бременост ид а ги оставят в родилното, как да захранят бебето, светлина, сън, материи и психосоматика + развитие на фината моторика на детето.  А последните две са книги за оцветяване – една за мама и една за нашите деца ( или напето вътрешно дете). Всяка рисунка преработва някой наш вътрешен аспект и го приобщава. Като можем да зададем личен въпрос и да получим своя отговор докато оцветяваме. Прилича на гледането на карти, но го извършваме сами.

А сега издай ни още няколко тайни с по няколко думи:

Как да бъдем добра майка? - Като се наслаждаваме на живота и го живеем така, както искаме да го живеят нашите деца.

Как да имаме красива фигура? - Като спрем да изяждаме емоциите си, пием вода, ядем това, от което имаме нужда, ядем до 18ч. и имаме движение 4 пъти в седмицата по 40 мин.

Как да постигнем хармония и баланс в живота си? - Като си позволим да бъдем себе си.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay