Жените вършат повече допълнителна работа в офиса от мъжете

И получават по-малко пари, естествено

Жените вършат повече допълнителна работа в офиса от мъжете

Учените доказаха, че жените са по-склонни от мъжете да се заемат със задачи, които ще усленят много работния процес, но по абсолютно никакъв начин няма да им помогнат в кариерното развитие и финансовото положение. 

Жените просто не могат да кажат "Не!". Те искат да бъдат максимално полезни. Дори и да осъзнават, че понякога хвърлят излишни усилия в нещо. Такава е природата ни. Винаги искаме да се раздаваме до край в името на успешния проект. 

И въпреки това жените, продължаваме да взимаме по-ниски заплатуи от мъжете. Парадоксът е , че тези, които са готови да отделят доста от времето си, дори и от личното си такова, за това работата да върви по-леко и всичко да е уредено, получават по-малко пари, само защото се водят слабия пол. Това, ако  не е дискриминация?

Жените смятат, че тяхната роля наистина е да бъдат добрите самаряни. Те са свикнали да работят на няколко фронта вкъщи, в обществото, и дори и не се замислят, когато стане въпрос за работа, да бъдат  така отвержени. 

И въпреки това, мили жени, хубаво е да си поставите граница, която да спазвате. Страхотно е, че сте толкова посветени на работата си, но все пак не забравяйте, че трябва да се съсредоточите върху съществените неща и най-важното - да си давате почивка. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay