Спрете да хидратирате лицето си вечер преди лягане

Овлажнителят е основна част от разкрасяващата рутина всеки ден и всяка вечер. След прецизно почистване на лицето с един или два продукта обикновено дамите преминават към серум, а след това нанасят овлажнител. Вие вероятно правите същото именно защото така смятате за правилно. Е, оказва се, че тази стъпка меко казано разказва играта на кожата ни.

Д-р Даниел Дж. Голд е пластичен хирург с дългогодишен опит и многобройни пациенти, които са минали през ръцете му. В профила си в Instagram той дава безценни съвети, свързани с грижата за кожата на своите последователи. Точно там той обяснява защо хидратирането на лицето преди сън не е чак толкова добра идея и до какви последствия може да доведе то.

Специалистът обяснява, че нашите кожни клетки са проектирани така, че да преминават от основата на мембраната към повърхността на кожата и след това да падат. Това е естествен процес, който освобождава лицето ни от мъртвите кожни клетки.

Спрете да хидратирате лицето си вечер преди ляганеPexels

Този процес обикновено се случва през нощта! Затова, ако нанасяте овлажнител вечерта и веднага след това си легнете, всичко, което правите е да задържате тези мъртви кожни клетки залепени върху кожата ви. А мястото им със сигурност не е там. Задържането им върху лицето ви може да доведе до запушване на порите, поява на петна и акне.

Затова запомнете - овлажнителят не е задължителен за нанасяне вечер. Дори не е препоръчителен. Единственото, което правите ползвайки го е да прахосвате скъпите си продукти и да вредите на кожата си. Можете да употребите маска за лице, която е с по-лека формула.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay