Млада майка разкрива как бременността всъщност променя тялото

Една смела млада майка сподели своя личен път на бременността и раждането, като хвърли светлина върху физическия "данък" върху тялото ѝ. В мощно послание тя също така заема позиция срещу безсърдечните хора, които практикуват т.н. "body shaming". Нейната вдъхновяваща история служи като напомняне за силата и издръжливостта на майките навсякъде по света:

В популярно видео в TikTok Миа Съмървил от Канбера показва тялото си след бременността, подчертавайки наличието на отпусната кожа около корема. Смелото разкритие за нейната физическа трансформация привлече значително внимание. Въпреки че първоначално се надявала на бързо възстановяване след раждането, Миа сега се приспособява към променената си физика. Тя изразява непоколебимата си любов към майчинството, но не е предполагала, че коремчето ѝ няма да се върне в предишната си форма.

Млада майка разкрива как бременността всъщност променя тялотоmiasomerville1

В интервю тя споделя: "Това обаче не изключва факта, че да станеш майка означава, че преминаваш през огромни промени в живота си, както психически, така и физически. Винаги съм била много позитивна и уверена в себе си. Но като видях колко различно изглеждах, след като родих Пипа, ми трябваше малко време да свикна."

Тя заснема видео без точно намерение. Установила, че представянето на различни тела силно липсва в масовите медии. Преобладаващият образ на знаменитости и инфлуенсъри, които привидно без усилие възвръщат фигурите си отпреди бременността в рамките на дни, увековечава нереалистичните очаквания. Така че тя вярвала, че без усилия ще възвърне точния си вид преди бременността.

Млада майка разкрива как бременността всъщност променя тялотоmiasomerville1

Все пак тя обича майчинството и не я интересува какво казват хората в социалните мрежи за нейните промени."Обичам момиченцето си повече от всичко и не бих променила това да съм майка за нищо на света... Освен това е просто обидно. По същество се казва, че единствената цел на жената в живота е да изглежда привлекателна и перфектна."

Млада майка разкрива как бременността всъщност променя тялотоmiasomerville1

Разкривайки нефилтрираната истина за бременността, ние насърчаваме култура на приобщаване, съпричастност и приемане, като гарантираме, че всяка жена се чувства видяна, утвърдена и овластена в своето уникално преживяване на бременността.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay