Пъпки между веждите и как да се справим с тях

Пъпки между веждите и как да се справим с тях

Въпреки че е едно от най-често срещаните кожни заболявания, акнето може да се появи по различни начини и в различни части на лицето. В зависимост от това къде се образува, то индикира каква е причината за появата му. Най-честата област, в която получаваме акне, е Т-зоната, която включва челото и носа. Там порите са в по-голям размер, отколкото в други области. В резултат на това е много по-вероятно те да се задръстят с всякакви остатъци като мъртва кожа и омазняване.

При някои хора акнето преобладава върху челото или носа като облястта между веждите е доста силно засегната. Това е разбираемо, тъй като това е една от най-концентрираните на косми зона на лицето. Също така, при употребата на самобръсначка, фоликулите остават и следователно се запушват.

В зоната на веждите се появяват три различни вида акне. Пустулите, папулите и кистозното акне са най-честите форми. И трите са причинени от запушване на порите, което може да бъде генетично, като склонна към омазняване кожа или резултат от фактори на околната среда като грим и начин на хранене. Също така има възможност кожата ви да реагира на специфични видове лечение, приложени върху зоната, особено кола маска за вежди.

Ако предпочитате кола маска пред изскубване с пинсета, това може да е причината кожата ви да получава "пробиви" между веждите.

Акнето в тази зона може и да е индикация за здравословен проблем. Храната, която консумирате, може да изиграе значителна роля в развитието на пъпки, особено в Т-зоната. Трябва да добавите към диетата си богати на омега храни и намаляването на консумацията на млечни продукти. Това би могло да помогне за придобивнето на здрава кожа.

Но най-честата причина за появата на акне между веждите е излишното омазняване. Специалистите казват, че мазната кожа може да бъде генетичен фактор в допълнение към непознаването на вашия тип кожа и използването на неправилни продукти. Ако не сте сигурни кои са факторите, причиняващи акне между веждите ви, винаги е най-добре да се свържете с дерматолог, който ще може да ви помогне да се справите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay