Модел на бельо се опълчи срещу фотошоп “подобренията”

Поредното доказателство, че женската красота не познава размери

Модел на бельо се опълчи срещу фотошоп “подобренията”
Instagram

Компютърните програми, които "подобряват” както обикновени снимки, така и професионални фотосесии, вече удобно са се настанили в съвременния технологичен свят и дори не ги забелязваме. Е, поне докато някой не ни отвори очите за корекциите.

Меган Каусман е австралийска студентка по мода, която понякога работи като модел. Последната й фотосесия, която така да се каже е на "доброволни начала”, тоест не е заплатена, е за компанията Fella Swim. Съвместният им проект включва няколко кадъра с бански, заснети под вода. Всичко върви по план, докато един ден Меган не открива своята "подобрена” снимка в Instagram профила на бранда.

"Когато видях снимката за пръв път ми отне няколко минути, за да разбера какво всъщност се е случило с нея. Не можех да повярвам! Те бяха променили тялото ми драстично без мое позволение. Всъщност, това дори не беше моето тяло, тъй като аз съм размер 8, а тази пластмасова кукла на снимката ми прилича на размер 4. Модната индустрия е напълно побъркана! Не могат да променят тялото на една жена, за да може то да се впише в криворазбраните им стереотипи за красота.”

Модел на бельо се опълчи срещу фотошоп “подобренията”InstagramОтгоре - "подобрената" версия/ Отдолу - истинската снимка 

В крайна сметка, всичко завършва благополучно, тъй като от компанията се извиняват публично на Меган и премахват снимката от интернет. Най-забавната част от цялата история е, че бащата на австралийския модел е уважаван лекар, който се занимава със здравословно хранене. Тоест, Меган през целия си съзнателен живот е следвала неговите съвети в това отношение.

Ако искате да четете още интересни истории, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

23 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти