Дойде ли краят на модна къща Balenciaga, след като накара деца да позират с BDSM аксесоари?

Ужасяващо!

Напоследък често се питаме какво се случва с Balenciaga. От странните модни ревюта до откаченте дизайни, те отново влязпха в новините, но този път с нещо много по-скандално. Светът буквално полудя, след като брандът представи новата си кампания, в която... деца позират с BDSM аксесоари. Да, правилно прочетохте, не сме се объркали.

В новата си рекламна кампания, модният бранд изобразява деца, които държат в ръцете си плюшени мечета. Играчките обаче са пременени в интрересни тоалети, които наподобяват секс аксесоари за BDSM практики. Но ужасът не спира до тук. Наблюдтелни хора увеличават мащаба на снимките и откриват в тях още по-притеснителни детайли - документи, в които става дума за детска порнография.

Дори и да се опитаме да приемем, че BDSM визията на мечетата е била инцидентна (въпреки че... какво са си мислели изобщо), то тези надписи със сигурност не са нещо, кето да подминем с лека ръка.

Но какво рекламира брандът всъщност?

Продуктът, който се рекламира, е новата празнична колекция плюшени чанти на марката. В светлината на реакцията Balenciaga се извини в Instagram и премахна снимките от кампанията отвсякъде.

"Искрено се извиняваме за всяка обида, която нашата празнична кампания може да е причинила", се казва в Сторито в Instagram профила на Balenciaga. "Нашите плюшени чанти с мечета не трябваше да бъдат представени с деца в тази кампания."

Фотографът на National Geographic Габриеле Галимберти, провел фотосесията, каза пред CNN в изявление в сряда, че режисурата и заснемането на кампанията са извън неговите ръце.

 "Не съм в позиция да коментирам относно избора на Balenciaga, но трябва да подчертая, че нямах право по никакъв начин да избирам нито продуктите, нито моделите, нито комбинацията от тях. Като фотограф, от мен се искаше само и единствено да осветя дадената сцена и да направя снимките според характерния си стил. Както обикновено, режисурата на кампанията и заснемането не са в ръцете на фотографа.", сподели той.

Освен това марката се извини за "показването на обезпокоителни документи" във фотосесията и добави, че предприема действия срещу отговорните за проектирането на декора за снимките. Мнозина обаче все още смятат, че това е една от умишлените скандални маркетингови тактики на Balenciaga, а не нещастен инцидент. Критици вярват в теориите, че брандът е преминал откъм тъмната страна и се опитва да наложи нови извратени тенденции.

Хората вярват, че компанята се е извинила и е свалила компрометиращите снимки, само, заради острите реакции на обеществеността. Из мрежата се въртят конспиративни истории, в които се твърди, че брандът далече не е добронамерен към децата. Освен това, скорошните им модни ревюта, проведени на кални полета накараха много хора да заподозрат модната къща в провеждане на сатанистки ритуали.

Вероятно, случката с провокативната фотосесия с мечетата беше капката, която преля чашата и накара всички да променят коренно отношението си към Balenciaga. В момента, вече бивши почитатели на бранда късат чантите и дрехите си на модната марка в знак на протест и отвращение към извратената фотосесия.

@themagnifierlawyer What are your thoughts? All of their child gift shop posts have been deleted. Would you buy? #balenciaga #banbalenciaga #childmodel #fashionmistakes ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

Дали това е краят на модна къща Balenciaga или скоро ще забравим всичо и ще продължим напред? Ние смятаме, че подобни теми не бива да се пренебрегват и отговорните за това трябва да понесат последствията си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay