Каква е разликата между скъпия и дрогерийния шампоан

Каква е разликата между скъпия и дрогерийния шампоан

Струва ли си да плащаме повече пари за шампоан? Какви ползи получаваме наистина, когато се сдобием с висок клас продукт за коса? Понякога ни се струва, че шампоанът от супермаркета може да свърши същата работа като този от салона.

Но каква е истинската разлика между скъпата бутилка шампоан и тази, която можете да вземете от дрогерията? Цената е първото, за което се сещаме. А другото?

На пръв поглед съдържанието на етикетите на бутилките изглежда сходно не при една или две марки. Но тук ключът е в концентрацията им. Тя би трябвало да е по-висока в луксозния клас козметика. От своя страна шампоаните от аптеките и дрогериите съдържат добавки и много консерванти. По-скъпите продукти обикновено съдържат повече висококачествени съставки като различни масла.

Каква е разликата между скъпия и дрогерийния шампоан

Професионални стилисти и фризьори споделят, че когато купуваме шампоана си от дрогерията, плащаме по-малко на касата, но също така получаваме по-малко концентрирана формула. Това налага използването на по-голямо количество продукт, което означава, че ще го изразходим по-бързо. Кой вариант е по-изгодният в този случай? Ако харчите повече пари за продукт от салона, но трябва да използвате по-малко от него, за да постигнете желания резултат, то това ви спестява повече пари.

От тук следва и друго - по-скъпите шампоани са доказали своята ефективност в салоните на професионалистите.

В крайна сметка изводът е един -  ще получите това, за което плащате по отношение на концентрацията на съставките, както и тяхното качество. Но продължава дебатът дали една луксозна марка шампоан си струва парите или не? Всичко зависи и от вас. Дори и да изпозлвате най-скъпия шампоан, произведен някога, ако не се грижите правилно за косата си то ефектът би бил почти минимален.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay