Какво е родов блокаж и как ни пречи да реализираме целите си

Какво е родов блокаж и как ни пречи да реализираме целите си

Кинезиология, нейрографика, тибетски енергии… Отново започваме с на пръв поглед сложна терминология (все натам ни влече), която обаче разкрива полезни практики, помагащи ни в нашия път на усъвършенстване! При нас е Деница Андонова, която е специалист по холистичен подход за щастие, баланс и изобилие и разкрива пред нас как да постигнем ново ниво в своя живот!

Да започнем с кинезиология! Какво представлява?

Кинезиология означава наука за движението на енергията. Както имаме физическо тяло, така имаме и енергийни канали, които протичат през него и ни носят енергия, тонус, харизма. Това ни помага да изпълняваме целите си с лекота и да се чувстваме щастливи и удовлетворени от живота си.

Водиш курсове. Разкажи ни малко повече за тях.

Това са курсове, които са съчетание на най-бързо работещите техники от кинезиологията и се наричат K-Power. Имам удоволствието да съм един от най-активните инструктори у нас. Това е най-простичкият метод да се изпълним с енергия и да се отървем от тежестта, която ни ни носи даден проблем. Просто енергията ни е блокирана по някакъв начин и ни пречи да сме здрави и балансирани.

Скептични ли са българите към тези практики?

Скептицизмът не е чак толкова лоша черта, защото иначе щяхме да се хвърляме върху всяко ново нещо без да се замислим. Има хора, които са много отворени. Кинезиологията е нов метод, при който можеш сам да си постигнеш баланса. Нямаш нужда от гурута и консултанти. Аз правя консултации, но съм само коуч и не давамс своите решения, за да може човекът да чуе тялото си. Получава се изваждане на информация от тялото ни. Това директна връзка с интуицията и вътрешната ни енергия.

Какво представляват личните блокажи?

За някои неща имаме енергия, а за други нямаме. Ако искаме нещо повече, трябва да генерираме повече енергия. Когато е научим да я генерираме и управляваме в живота ни започват да влизат неща, които можем да кажем, че са чудеса, защото на едно ниво на съзнание са били невъзможни.

Съществуват много видове блокажи. Има съзнателни блокажи - знаеш, че се прибираш изморен от работа, отваряш хладилника, изяждаш го с емоционалмо хранене и после си допълваш празнините с шоколадчета. Знаеш, че го правиш, въпреки че ти вреди и пречи - това е съзнателен блокаж.

Съществуват и родови блокажи, които наследяваме. Ако не ни върви в любовта можем да погледнем назад в рода - може да сме имали баба, която е загубила мъж във война, гледала е сама дечица, било ѝ е много трудно. Така по родовата линия се насажда, че всичко в любовта трябва да е много трудно.

Какво е епигенетика?

Епигенетиката ни помага да разберем системата си и тялото си като нещо, което ние управляваме. Аз вярвам, че повече хора сме осъзнати и работим върху емоциите и ги пускаме, когато вече не са ни нужди. Емоциите могат да бъдат пускани по различни начини - като играем с кучето на поляна, като прегръщаме дървета. Важно е да видим какво работи за нас.

Какво са тибетските енергии?

В момента преподаваме 3 курса по кинезиология. Третият от тях е тибетска енергия и жизненост. Те дават различни техники, с които да осъзнаваме емоции и да ги освобождаваме, ако са блокирани, да хармонизираме енергийния поток и да освободим пълния си потенциал.

Как ни влияят негативните думи?

Те карат енергията ни да тръгва назад. Може да сме в блокаж спрямо някоя негативна дума. Енергията и думите са нещо като валута - отиваме на кафе с приятелка, която започва да разказва колко е гаден животът ѝ. Това, за което мислим и говорим, започваме да го виждаме по-често. Според женските школи директно спираме да си одумваме мъжете и само ги хвалим.

Време е да ни разкажеш какво е нейрографика.

Оригиналната транскрипция на думата идва от неврон. Чрез графика трансформираме наши цели и блокажи. Колко жени всъщност сядат да си порисуват? Колко време отделяме за себе си - за нейрографика са нужни около 20 минути. Парасимпатиковата ни нервна система, тази, което отговаря за спокойствието, взема, че се активира. Активираме огледалните си неврони, докато гледаме това, което се случва на листа. Така ние започваме да съпреживяваме тази наша цел или желание.

Какво е клетъчно хранене и какво представлява системата 4S? Гледайте и ще разберете!


2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay