Защо естествените блондинки са такава рядкост?

Защо естествените блондинки са такава рядкост?

Свикнали сме да виждаме много руси жени навсякъде около нас, но в действителност блондинките са много рядко срещани. Известни блондинки като Мерилин Монро, Гуен Стефани и Рийз Уидърспун всъщност не са родени с този цвят на косата. Но има нещо в това да си блондинка, което кара много жени да изберат да изрусяват косата си до по-светъл нюанс.

Ето колко специални са русите хора: 

Само 5% от европейците и северноамериканците са естествени блондинки

Раждането с жълт нюанс на косата е толкова рядко... Тъй като светлата коса има тенденция да потъмнява с времето, възрастните с естествена руса коса са още по-уникални.

Естествените блондинки с тъмна кожа са рядкост, но съществуват

Хората от Меланезия, група острови близо до Австралия, имат едни от най-тъмните кожи извън Африка. И около 5% -10% от тях имат естествено руса коса.

Защо естествените блондинки са такава рядкост?

Някои светли коси са резултат от мутация

Смята се, че русата коса еволюира не веднъж, а два пъти. С еволюцията на светлата кожа идва и еволюцията на светлата коса в Северна Европа. За някои хора от Соломоновите острови в Меланезия обаче златните им коси идват от една мутация на определен ген. 

Хората, родени с руса коса, имат повече кичури коса

Те имат около 150 000 кичура коса в сравнение с тези с черна, кафява и червена коса, които могат да имат съответно 110 000, 100 000 или 90 000 кичура. Това може да се дължи на факта, че косата еволюира частично, за да предпази скалпа от потенциално увреждащите UV лъчи. По-тъмната коса съдържа повече меланин, който осигурява по-голяма защита, така че не се нуждае от толкова много коса, за да свърши тази работа.

Русите бради растат по-бавно от по-тъмните бради

Цветът на косата ви не определя колко бързо или бавно расте. Брадите с по-светли нюанси са просто по-фини, така че може да не изглеждат толкова плътни, колкото по-тъмните бради. Растежът на косата всъщност зависи от генетиката, нивата на тестостерон и начина на живот. 

Защо естествените блондинки са такава рядкост?

Жените с руса коса са по-привлекателни

Редица изследвания са установили, че жените с руса коса привличат повече мъже. Дори няма значение дали косата е просто перука. Интересното е, че друго проучване разкрива, че мъжете с руса коса нямат това предимство. Те не са по-привлекателни от мъжете с тъмна коса. 

Жените с руса коса получават повече пари

Проучване, проведено от университета в Куинсланд, установи, че жените с руса коса печелят със 7% повече от жените с други цветове на косата.

Те се женят и за по-богати мъже

Същото проучване разкри още, че русите жени се женят за мъже, които печелят с 6% повече от съпрузите на други жени.

Бонус: В древна Азия имало естествено руси хора.

Въпреки че азиатците обикновено са брюнетки, естествено русите азиатци съществуват сред различни етнически групи. Но произходът им може да е дошъл от древни времена, тъй като в Китай и Монголия са открити мумии с руса коса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay