Един от най-често срещаните сексуални проблеми и как да се справим с него

Когато неговата фантазия е твой кошмар

Един от най-често срещаните сексуални проблеми и как да се справим с него

Независимо колко филми гледаме, сексът никога не изглежда така, както във филмите. Сексът може да е объркващ, неудобен, а понякога и непрестанна борба. Секс терапевтите са виждали всичко. Ето кой е един от най-често срещаните проблеми според тях и как да се справим с него:

Всеки човек има сексуални фантазии, но когато партньорът ни сподели фантазия, която определено не ни възбужда, какво трябва да направим? Можем ли да изгладим тези различия или е по-добре просто да сложим края?

Ще ви разкажем една истинска история, в която имената са променени. Тя включва мъж, който фантазира за покорна роля- често срещана фантазия и мъжете често се опитват да накарат партньорките си да участват.

Ето какво се е случило: Изабела е 30-годишна жена, наскоро разведена, широкоскроена. Кейс е много по-млад музикант. Двамата усещат химия помежду си и искат да се опознаят. На една от първите им срещи, Кейс се появява с няколко играчки, които включват белезници, колан и т.н. Той иска Изабела да бъде в доминиращата роля, докато той играя подчинената роля. Жената е малко резервирана по този въпрос и търси мнението на специалист.

Когато Кейс споделя фантазията си, Изабела не е в настроение за такива игри, но иска да достави удоволствие на партньора си. Тя не харесва фантазията, но харесва факта, че той споделя нещо толкова интимно с нея. Тя се съгласява, но не е сигурна дали може да се справи с това в дългосрочен план. Тя се чувства сякаш сексът е неговата фантазия, а не нещо интимно, между двамата.

Решението:

Няма двойка, в която и двамата партньори да се възбуждат от едно и също нещо, така че процесът може да бъде труден. Вместо да се пуска по течението и да изпълнява всяко желание на партньора си, всяка жена трябва да разбере своята гледна точка и собствената си реакция на фантазията. Сексът няма едно и също значение и за двамата партьори, затова трябва да се обърне по-специално внимание.

Вместо сляпо да се съгласявате на всичко, има важни въпроси, които трябва да си зададете. Те включват: Какво искам сексът да означава? Как искам да се чувствам? Как мога да използвам секса, за да израстна? Как мога да използвам секса, за да се изразя? Какво искам- повече романтика, повече фантазии, по-малко притеснение, да бъдем по-отпуснати? Имам ли глас или съм просто част от сценарии? Причинявам ли вреда на себе си?

За да упражнявате съзнателна сексуалност в лицето на неблагоприятна фантазия, следвайте тези стъпки:

1. Знайте, че различията са напълно нормални. Не ги виждайте като заплаха.

2. Не предполагайте, че знаете защо вашият партньор харесва тази фантазия. Попитайте какво означава за него.

3. Въпреки че е изкушаващо, не съдете и не критикувайте. Съденето създава презрение в една връзка, което не е добре.

4. Отсоявайте позицията си, не се съгласявайте с всичко, в името на това да не създавате конфликти.

5. След като и двете позиции са посочени и разбрани, можете да започнете преговори.

Резултатът

Обмислете реакцията си към различията си и ясно и директно посочете позицията си. Ще има известни неприятности, но това е здравословно в дългосрочен план. Успешните двойки правят разлика между хумора и уважението.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay