Как изглежда човешкото съвършенство според изкуствения интелект

Изкуственият интелект изследва как изглежда съвършенството, въз основа на интернет алгоритми и резултатите са силно заблуждаващи. В социалните медии обичайно виждаме снимки на хора, които изглеждат с безупречни лица и тела, често постигнати чрез филтри и инструменти за редактиране. Важно е да не забравяме, че тези непостижими идеали допринасят за развитието на телесна дисморфия и други психични проблеми.

Резултатите се оказаха забавни, но до голяма степен нереалистични

Как изглежда човешкото съвършенство според изкуствения интелектThe Bulimia Project

Изкуственият интелект е създавал много варианти на "перфектните" мъж и жена и преди, но последните резултати бяха много обезпокоителни. Тези снимки са създадени с помощта на алгоритми, които претърсват милиарди човешки снимки и статистики за ангажираност в данните от социалните мрежи.

The Bulimia Project, организация, която повишава осведомеността за хранителните разстройства, следи резултатите и предупреждава, че типовете тела, изобразени на изображенията, са "до голяма степен нереалистични".

Възприемането на перфектната жена

Как изглежда човешкото съвършенство според изкуствения интелектThe Bulimia Project

Нужен е само момент, за да разберете защо перфектните снимки могат да бъдат толкова вредни и опасни. Първо, както мъжките, така и женските снимки показват предпочитание към мургави тонове на кожата.

Освен това снимките на жени обикновено включват руса коса и кафяви очи, докато мъжете обикновено имат кафява коса и кафяви очи. 53 процента от снимките включват дами с мургава кожа, докато 37 процента от генерираните от AI изображения на жени са с руса коса.

Перфектната мъжка фигура според социалните мрежи

Как изглежда човешкото съвършенство според изкуствения интелектThe Bulimia Project

Междувременно идеалната мъжка фигура е съставена от големи, силни културисти с плочки на корема, изключително тесни тениски и огромни мускули.

Мъжете с по-тъмна коса и среден тен са били предпочитани в 67 процента от снимките, генерирани от AI.

След това проектът Bulimia поиска от AI да предостави своето мнение въз основа на снимки от целия интернет, след като използва AI, за да изследва изображенията, рекламирани от социалните медии като перфектните мъж и жена.

"Като се има предвид, че социалните медии използват алгоритми, базирани на това кое съдържание привлича най-много внимание, лесно е да се отгатне защо изобразяването на AI е по-сексуализирано", обяснява The Bulimia Project.

Как изглежда човешкото съвършенство според изкуствения интелектThe Bulimia Project

Но можем само да предположим, че причината AI да създаде толкова много странно оформени версии на физиките, които открива в социалните медии, е, че тези платформи насърчават нереалистични типове тяло, като начало.

Въпреки че така изглежда представата за съвършенство през 2023 г., не се притеснявайте, съвършенство не съществува. То също се променя с времето, новите тенденции носят нови възприятия за перфектно тяло. Също така, много фактори влияят върху идеята за перфектната форма на тялото. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay