Мис България 2021 Сара Младенова пред Jenite.bg: Моята лична кауза е за развитието на спорта в България!

Преди броени дни, по време на пищна церемония, бе обявено името на Мис България 2021. Тя е 17-годишната Сара Младенова, която все още е ученичка и се занимава с фехтовка.

По този повод ние си поговорихме със Сара, която сподели с нас своите емоции от конкурса, страстта ѝ към спорта и личната ѝ мисия като победителка в престижния конкурс. Какво още ни разказа най-красивата жена в България? Прочетете следващите редове и ще разберете!

Здравейте, Сара. Поздравления за победата! Благодарим Ви, че приехте поканата ни.

Как решихте да участвате в конкурса "Мис България” 2021 и какви бяха Вашите очаквания?

Реших да се запиша, защото исках да пробвам нещо различно. Аз съм човек, който обича предизвикателствата. Не съм била с нагласата за големи очаквания, а напротив - отидох да се забавлявам и да се забавлявам и да се запозная с нови хора от различни сфери.

Какво почувствахте, когато обявиха името Ви и разбрахте, че сте победителка?

Чувството е уникално, неописуемо и много различно. Дори толкова емоционално, че ми се насълзиха очите. Пожелавам на всяка млада дама някой ден да изпита такова чувство.

Мис България 2021 Сара Младенова пред Jenite.bg: Моята лична кауза е за развитието на спорта в България!Instagram/saraamladenova

Какви са Вашите наблюдения за реакциите на публиката?

Реакциите на публиката, която беше в залата бяха позитивни. А в социалните мрежи гледам да чета само хубавите статии и да не обръщам внимание на хейта. Според мен е излишно да се натоварвам психически, а и не мисля, че хората в социалните мрежи с толкова злобни коментари трябва да са ми някакъв критерий. Мисля, че имам много по-важни неща от това в момента, отколкото да си губя времето в четене на негативни постове. Смятам, че трябва да бъда над нещата и да се радвам на този хубав миг.

Миналогодишната победителка Венцислава Тафкова бе упрекната, заради корекцията, която има в своите устни. Какво е Вашето мнение по въпроса? Вие "За” или "Против” корекциите сте?

Не съм против стига да е в рамките на нормалното. А лично нямам и не смятам, че имам нужда. Също така мисля, че ако някой има нужда да си направи е изцяло негово решение.

Какви характеристики трябва да притежава една "Мис България”?

Една Мис България, независимо от нейната възраст, ако е достатъчно умна и запозната с това каква отговорност носи тази титла, е достойна да бъде Мис България. Също така тя трябва да е дисциплинирана, добросърдечна и да притежава естествена красота.

Мис България 2021 Сара Младенова пред Jenite.bg: Моята лична кауза е за развитието на спорта в България!Instagram/saraamladenova

Тежи ли короната?

Естествено,ч е тежи в преносния смисъл. Все пак това внимание, което е върху теб, ако нямаш достатъчно здрава психика, някои момичета не биха издържали на това напрежение. Все пак е голяма отговорност.

На какво ще заложите на международния конкурс Мис Планет 2021?

На същите неща, на които заложих и на Мис България. А това са красотата, дисциплината и сценичното поведение.

Вие сте млада и красива. Има ли специален човек до Вас?

Има, но това мисля да го запазя за себе си. Все пак щастието обича тишината.

Все още сте ученичка, а същевременно сте национален състезател по фехтовка. Как едно красиво момиче се ориентира към такъв спорт?

Спортът от малка е присъствал в ежедневието ми и мисля, че е супер важно нещо. А избрах точно този спорт, заради моя баща, който също е бил национален състезател. И всъщност той ме запали да тренирам точно фехтовка. Той е и мой личен треньор, на който дължа всичките си успехи и награди.

Какво Ви дава този спорт и какви са Вашите бъдещи планове, свързани с фехтовката?

Този спорт ми дава всичко, от което имам нужда. След всяка една тренировка се чувствам изключително удовлетворена. Дава ми дисциплина, учи ме на уважение, също така изгражда и психиката на човек. Не мога да си представя един мой ден без фехтовка!

Мис България 2021 Сара Младенова пред Jenite.bg: Моята лична кауза е за развитието на спорта в България!Instagram/saraamladenova

Каква е Вашата лична кауза като Мис България?

Моята лична кауза е за развитието на спорта в България. Моята цел с тази кауза е да предам от личния си опит на децата в България и да им дам пример. Спорът е нещо изключително важно.

Като за финал, споделете с нас кое е мотото, което Ви води в живота?

Човек трябва да се упорит и да знае, че хубавите неща не стават лесно!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Между братчета.Малкият към големия:- Бате, помоли мама да ни даде пари за сладолед!- Ми, ти я помоли. Тя не е само моя майка, ами и твоя!- То си е така, ама ти се познаваш с нея по отдавна!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти