Най-чести причини за липса на секс в брака

Най-чести причини за липса на секс в брака

В началото на брака двойките често преминават през период, който е популярен като "меден месец". По време на него всичко е ново и вълнуващо и има много страст между двойката, която често води до ежедневен секс. 

Въпреки това, когато тази фаза приключва, вълнението изглежда е отминало и някои двойки започват да се сблъскват с проблеми в спалнята си. Обичайно е двойките да стават по-малко интимни помежду си за определен период от време, липсата на физическа близост изобщо не е признак на проблеми. Ето кои са най-честите причини за брак без секс.

Ниско либидо или различни влечения

Не е възможно и двамата партньори да бъдат перфектно съвместими по отношение на техните сексуални влечения. Ако и двамата съпрузи имат силно либидо или пък изобщо не се наслаждават на секса, това се превръща в проблем. За двойките, чиито сексуални влечения са несъответстващи, намирането на тънката граница между задоволяването на нуждите един на друг и не принуждаването да бъдат физически интимни е ключът.

Раждане или менопауза

Грижата за новородено бебе винаги е стресираща. Този стрес, заедно с промените в тялото, умората и понижените хормонални нива, влияе много на сексуалното желание на жените. Освен това менопаузата влияе и на хормоналните нива, поради което съществува силна връзка между менопаузата и брака без секс.

Здравословни проблеми

Много двойки завършват в брак без секс поради различни здравословни проблеми, като импотентността е най-честата от тях. Мъжете, които се борят с ерекцията, вероятно ще станат тревожни и объркани, което се отразява на тяхното самочувствие и желанието да бъдат интимни. Друга причина за безсексуалния брак е депресията, която кара хората напълно да загубят интерес към секса.

Комуникационни проблеми

Необходимо е да споделите сексуалните си желания на партньора си. Когато един или двамата съпрузи са недоволни и има нужда от промяна, да се уверите, че вашата половинка знае за това, е от изключително значение.

Странични ефекти на лекарствата

Много предписани лекарства идват със странични ефекти, които могат да навредят на сексуалната активност. В този случай най-добре е да се консултирате с вашия лекар, за да видите дали сте прави относно подозренията си и дали вместо това могат да бъдат предписани алтернативи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay