Как да различим оригинална маркова стока от фалшификат

Как да различим оригинална маркова стока от фалшификат

Напоследък се появиха много онлайн бутици, в които предлагат привидно маркова стока на цени, които отговарят по-скоро на продукти, продавани в китайски мол. В тези случаи нямаме никакво съмнение, че тук става дума за фалшификати. Но понякога недобросъвестни търговци си позволяват да предлагат фалшиви дрехи, аксесоари и козметика, представяйки ги за оригинални и продавайки ги на доста високи цени.

Понякога имитацията е толкова фрапантна, че на момента я разпознаваме като "менте", но някои пъти е трудно да разберем далии ни лъжат или не. Ето как да разпознаваме фалшификатите на известите маркови стоки:

1. Въпреки че може да изглежда очевиден, този съвет си заслужава вниманието ви: ако искате да сте сигурни, че сте купили автентичен артикул, закупете го в магазина на официалния дизайнер. Ако става въпрос за козметика можете отново да посетите официален фирмен обект или да проучите, които са официалните представители на марката, която харесвате.

2. Ако купувате неща от трети страни, например онлайн магазин или друг търговец на дребно, уверете се, че познавате желания продукт до съвършенство. Отидете на официалната страница, наблюдавайте артикула, който ще купите и запомнете всеки възможен детайл. Погледнете шевовете и обърнете специално внимание на материала и текстурата. Опитайте се да запомните цвета, след което сравнете автентичния артикул с продукта, който ще купите.

3. Ако купувате онлайн, помолете продавача да ви покаже снимки на продукта – скорошни и реални снимки, а не изтеглени от интернет. Също така е важно да купувате от страници, които ви позволяват да видите оценките на продавача, обратната връзка и политиката за връщане и възстановяване на суми.

4. Внимавайте с цената. Ако продуктът, който ви продават, е изключително атрактивен по отношение на цената, тогава бъдете готови да получите фалшив продукт. Друг трик, който измамниците използват е да повишат цената почти до тази на оригиналния продукт, но все пак да я оставят по-ниска.

5. Разгледайте внимателно. Дори ако е невъзможно да се сравни артикула с такъв от официалния сайт на марката, все още има неща, на които можете да обърнете внимание. Оригиналните модни маркови дрехи, обувки и аксесоари нямат петна от лепило или видими дефекти, но това е много често срещано при копията. Проверете катарамите и циповете и се уверете, че покупката ви не е направена от евтина пластмаса или заместител на кожа.

6. Ако купувате кожен продукт, можете да разпознаете истинския материал по неговата специфична миризма и текстура. Също така е чудесна идея да потърсите печат за автентичност, тъй като много марки използват такъв.

7. Уверете се, че продавачът ви дава гаранция за възстановяване или връщане. Това ще спести вашето ценно време и здраве, ако нещо се обърка с покупката ви в бъдеще.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay