На кого му е по-хубаво в леглото - на мен или на него?

Момчета, извинявайте предварително...

Може би откакто свят светува хората обичат да гъделичкат въображението си с въпроса "Какво ли бих направил/а, ако имах възможност да прекарам един ден в кожата на противоположния пол?". Даже има минимум един холивудски филм, който дължи успеха си на тази идея.

И може да се каже, че този въпрос е до голяма степен безсмислен, тъй като всички много добре знаем какво бихме направили. Защото, ако има един друг въпрос, който гъделичка въображението ни с още по-голяма сила, това е въпросът "Какво чувства противоположният пол по време на секс?".

Е, технологиите, с които разполагаме понастоящем, не ни позволяват да отговорим на него с много голяма достоверност, но със сравнително голяма сигурност можем да кажем на кой от двата пола му е по-хубаво, докато го прави. Докато прави секс, не докато задава глупави въпроси.

Започваме с малката уговорка, че отговорите в днешната статия са сведени единствено до физиологичните аспекти на оргазма, тъй като мозъкът е шантава работа и науката все още не е намерила начин да околичестви и стандартизира психологическата страна на секса, която е не по-малко важна за удоволствието. Сега да си дойдем на темата обаче.

Още през 1953 година Кинси и колеги описват в много големи детайли особеностите на женската сексуалност в един свой основоположен доклад (1). Те поставят специален акцент на факта, че "анатомичните структури, които са от най-голямо значение за сексуалното преживяване и оргазма, са особено сходни между мъжете и жените". Нещо повече, "оргазмът при жените наподобява оргазма при мъжете във всеки физиологичен детайл с тази разлика, че при него няма еякулация". Толкова за 1953 година.

През 1966 година обаче става още по-интересно, защото Мастърс и Джонсън публикуват своята "библия на сексуалната революция", както я наричат някои, под официалното заглавие Human Sexual Response (2). В нея двамата автори потвърждават, че мъжкият и женският оргазъм са доста сходни, нооооо... между тях има две много важни разлики.

Първата вероятно ви е добре известна: жените, за разлика от мъжете, могат да изпитват множествени оргазми без да им се налага да почиват в промеждутъците. Това важи за 10-15% от всички дами, независимо от възрастта. Младите мъже могат да изпитат втори оргазъм в рамките на 10 минути след първия, но тази им способност започва да се влошава стремително след навършването на 30-годишна възраст (в общия случай).

Втората важна разлика е не чак толкова известна дори и на самите дами и на латински тя се нарича status orgasmus. На български това се превежда най-точно като продължителен оргазъм и представлява силни контракции на всеки 2-4 секунди, които могат да продължат до минута. В книгата се описва случай на жена, която в клинични условия изпитва 43-секунден оргазъм, за него си има графика и на нея могат да бъдат преброени точно 22 последователни контракции. И това е нещо, с което никой, ама никой мъж на този свят не може да се похвали.

Става още по-забавно. Status orgasmus обикновено възниква в резултат от самозадоволяване, но може да бъде предизвикан от ръцете (или каквото друго бихте искали да си представите в този момент) на опитен любовник. Това ще рече не само, че вие сте способни да свършите с много по-голям кеф от него, но и че ако не го направите, то вината е изцяло негова. За последното се шегувам и не се шегувам...

За още подобни статии станете част от Jenite.bg във Facebook!

Източници:

1. Kinsey, A.; Pomeroy, W.; Martin, C., & Gebhard, P. Sexual Behavior in the Human Female, Philadelphia: Saunders (1953), ISBN 978-0-253-33411-4.

2. Masters, W.H.; Johnson, V.E. (1966). Human Sexual Response. Toronto; New York: Bantam Books. ISBN 0-553-20429-7.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.8
подут венец 24.04.2014|16:08
Който както си го направи .
7
Suzana Doncheva 24.04.2014|12:49
И на двамата трябва да им бъде добре.
6
roni peteva 24.04.2014|08:48
Както си го направиш според мен.
5
кученцето пиджи 23.04.2014|18:01
По - скоро на жените им е по - хубаво .
4
Poli Geerhart 23.04.2014|16:56
Общо взето нищо ново.
3
Наталия Радева 23.04.2014|15:23
Определено много големи и значителни разлики, но има и такива жени, които не успяват никога да изпитат оргазъм.
2
нелепо съвпадение 23.04.2014|15:10
Това е относително .
1
Angela Ivanova 23.04.2014|10:35
И аз съм чувала, че оргазмът при жените е по-дълготраен от този при мъжете, но за поредицата от оргазми при една жена ми звучи трудна работа, дори някои се затрудняват с първия път, а за да има и втори актът трябва да продължи доста дълго време.
Две блондинки си говорят: -Муцка, винаги изглеждаш много добре. Стегната. Стройна. Как го правиш - попитала едната блондинка? -Занимавам се с народни танци. -Ау-у, колко интересно! И какви танци...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти