"Призрачните етажи" са спасение за дамите с тънка коса

Винаги искаме обратното на това, което имаме. Дамите с тънки коси си мечатят за обем и гъсти вълни, а тези с много обем, поне веднъж в живота си искат да успеят да обуздаят буйната си грива. Е, едно е сигурно - при тънките и редки коси възможнсотите за прически са сведени до минимум.

Всяка притежателка на фина коса знае колко трудно е да се намери подходяща прическа, която няма да накара косата ви да изглежда дебела колкото лист хартия. От друга страна, добавянето на слоеве към фината коса може да доведе до катастрофа, защото няма достатъчно съществуващ обем, с който стилистът да работи. Тази ситуация се превръща в кошмар, както за нас, така и за фризьора, който е длъжен да направи някакво чудо.

Но щом сте тук, това означава, че ви носим добри новини!

Най-новият хак за подстригване, наречен "призрачни етажи" е спасение за дамите с тънки коси. Тази прическа е перфектният трик за тези, които искат повече обем и дефинирана форма за по-фината си коса.

Техниката се нарича ghosting. Смразяващото име е измислено от стилиста Рамон Гарсия, създателят на тази прическа. Това е трик, който стилистите използват, за да създадат илюзията за дълбочина на иначе фината коса. Призрачните етажи печелят името си от факта, че всъщност не можете да ги видите. Трикът на бе обяснен подробно по време на интервю за Glamour от елитния фризьор Холи Роуз Кларк.

"Само най-горната част на косата бива етажирана, за да се създаде идеалния обем, съобразен с вас", разкрива Кларк.

Вместо наслояване на всички участъци от косата, което е обичайно за обикновените етажи, призрачните се изрязват само в горната част на косата, като се оставят по-дълги слоеве, за да се прикрият призрачните кичури. Тази техника създава дълбочина и създава повече движение в косата. Този начин на етажиране позволява да запазите напълно дължината на косата си.

Как да постигнете този ефект?

Това е прическа, която е подходяща за всички типове коса. Къдрава или права, гъста или тънка, няма значение. Друго предимство на тази прическа са многото начини, по които можете да оформите косата, за да изглежда още по-страхотно. За тези с фина коса препоръчваме да поискате от стилиста си по-рошава визия, която ще добави повече измерение. Определено трябва да опитате тази прическа, ако искате косата ви да изглежда стилна, без да жертвате обема.
Read More: https://www.thelist.com/1218133/the-ghost-layers-haircut-trick-gives-fine-hair-subtle-shape/

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay