10 любопитни факта за филма "Елф"

Какъв по-хубав начин да се заредиш с коледно настроение от гледането на коледни филми?! Особено тези, които са на екрана от години и гледането им се е превърнало в нещо като традиция. Филм, който все още предизвиква смесени чувства, близо две десетилетия след премиерата му, е филмът "Елф". Въпреки че вероятно сте гледали тази празнична класика повече от веднъж, тези интересни факти ще ви накарат да я обикнете още повече!

1. Уил Феръл е работил като Дядо Коледа в търговски център

Елф не е първият досег на Феръл с "предприятието" на Дядо Коледа. Той работел, заедно с колегата си Крис Катан, в мола по време на Коледа като част от комедийна трупа.Феръл бил Дядо Коледа, а Катан бил неговият елф. 

2. Уил Феръл е причинил инциденти по време на снимките на филма

Какво бихте направили, ако докато шофирате през Ню Йорк през 2003 г., забележите Уил Феръл в неговото сладко елфско облекло с островърха шапка?Е, тази гледка била достатъчна, за да предизвика повече от едно огъване на калниците.Хората били толкова шокирани да видят Феръл по улиците, че откъснали очи от пътя за твърде дълго. За щастие няма тежко пострадали при произшествията.

3. Реакциите на Уил Ферел към играчките Jack in the Box били искрени

Спомняте ли си сцената, в която Бъди тества безкраен набор от играчки Jack in the Box? Човек би си помислил, че след толкова много кутии, той е свикнал.
И все пак, когато Джак изскача от кутията, Бъди реагира шокирано. Е, Уил Феръл не се преструва в този момент. Бутонът бил натискан произволно от екипа, за да може реакцията на Уил да бъде максимално автентична.

4. Джим Кери щял да играе Бъди 

Трудно е да си представим някой друг освен Уил Феръл като Бъди. Въпреки това, когато Дейвид Беренбаум написал "Елф" през 1993 г., Уил Феръл не бил първият, за който се сетил.  Първоначално той искал Джим Кери за ролята.

Десетилетие по-късно Джим Кери обаче не бил на разположение и Феръл получил ролята.

В крайна сметка Уил Феръл въплъти ролята на Бъди по начин, по който никой друг не би могъл. 

5. В списъка на Дядо Коледа фигурират имената на хората от екипа

Списъкът, който Дядо Коледа показва на Майкъл, съдържа имената на всички, които помогнали за създаването на филма. Това е много мил начин хората от екипа да бъдат оценени и уважени за упоритата работа. 

6. Памучните топки всъщност били захарен памук

Когато Бъди посещава лекарския кабинет, той пъха много памучни топки в устата си. По-късно той разкрива, че не са памучни топки, а захарен памук. Уил Ферел хапвал захарен памук между всеки дубъл за тази сцена. 

7. Използвали CGI (компютърно генерирано изображение) за снега

По-голямата част от снега, който виждаме на екрана, е фалшив. Купчината снежни топки по ръцете на Ферел по време на битката е компютърно генерирана. Снежинките, които се носят по екрана в началото на филма, също са фалшиви.

8. Използвали хитри начини да накарат Бъди да изглежда по-голям

Не всички емблематични сцени на "Елф" са компютърно генерирани. Използвали платформи и ъгли, за да накарат Бъди да изглежда много по-голям от другите елфи. В техните сцени заедно, Papa Elf седи на няколко сантиметра зад Бъди. 

9. Уил Феръл се разплакал по време на премиерата

Колкото и пъти да сме гледали "Елф", този филм все още разтапя сърцата ни. Уил Феръл изпитал подобни емоции по време на премиерата и дори се разплакал.
Сцената, която го развълнувала най-много, е тази, в която всички в Сентръл Парк пеят, а Бъди пее заедно с тях, докато седи на задната седалка на шейната. 

10. Почти направили продължение на филма

Филмът се представил толкова добре в боксофиса, че били готови да направят още един. В крайна сметка, какво по-хубаво от един страхотен филм? Два страхотни филма! За съжаление, Уил Феръл отказал ролята, въпреки че получил оферта от 29 милиона долара.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay