10 разлики между навиците на богатите и бедните

10 разлики между навиците на богатите и бедните

Удивително е, че 26-те най-богати милиардери притежават активи, равни на тези на 3,8 милиарда на най-бедни хора от населението на нашия свят. Повечето хора мислят, че това не е честно, но остава въпроса "Как са го постигнали?". Богатите хора имат някои общи навици, които им помагат да стават толкова финансово успешни.

Ето какви са разликите между навиците на богатите и бедните:

1. Даването и споделянето е знак за богат ум

Важно е да даваме. 79% от богатите са се включили доброволно в благотворителни организации. Те си създават навик да дават своето време, пари и опит.

Дарения, благотворителност и подаръци на приятели и роднини не са само знак за добро сърце, но и за богат живот. Разбира се, има алчни хора навсякъде, които просто искат да консумират, но богатият човек знае, че парите трябва да се движат и другите хора се нуждаят от помощ.

Това не означава, че даряват всичките си пари. Всичко трябва да се прави в рамките на разумното.

2. Не казвайте НЕ!

Опитайте се да преброите колко пъти на ден казвате "не" или отказвате нечия идея. Дори ако сте 100% сигурни, че нещо няма да работи, просто изчакайте. Дайте малко време. Бъдете отворени!

 Да бъдеш толерантен и търпелив е от решаващо значение при придобиването на богатство.

3. Не клюкарствайте, ако искате да бъдете богати

Клюките вредят на отношенията и затварят вратите към вашия успех. Богатите имат навика да не казват нищо зад гърба на другите.

Ако имате проблем с някого, по-добре е да отидете при този човек и да говорите директно с него. Подобно отношение ще добави бонуси към вашата репутация във висшето общество.

4. Имайте цел, а не желание

Ако искате да постигнете успех, поставете си цел, недейте просто да желаете нещо. Не можете да контролирате резултата от една мечта! Като планирате и знаете какво точно искате, предприемате стъпки към богатството.

5. Богатите не се надяват да спечелят джакпота

Томас Корли, автор, който изучава милионерите, станали такива сами, стигна до извода, че успешният човек не играе тото редовно и няма надеждата да спечели от лотарията.

Това не означава, че те не поемат рискове. Те го правят! Но разликата е, че опитват да обмислят всичко предварително и разчитат на себе си, а не на късмета.

6. Заможните хора четат много

Бил Гейтс казва, че чете 50 книги годишно и това му дава огромно предимство. И той не е единственият от богатите хора, които смятат, че четенето е "начинът".

Ние обаче не говорим за книги, които са само за забавление, но и за такива, които включват информация за саморазвитието. Те трябва да ви образоват и да ви дават нови идеи. 11% от богатите хора и 79% от бедните хора четат за забавление.

7. Няма нужда от показност

Успешен пластичен хирург от Бостън казва, че наистина богатите обикновено не са тези, които носят най-скъпите дрехи. Те не купуват най-новите коли и най-скъпите дрехи и чанти. Вашият съсед може да бъде милиардер, но никога няма да разберете за това.

8. Заможните хора правят грижата за усмивката си ежедневен навик

62% от богатите хора почистват зъбите си с конец всеки ден, в сравнение- само 16% от бедните го правят. Усмивката е едно от първите неща, които забелязваме в човек. Може да развали целия ви образ, ако имате лош дъх и жълти зъби.

9. Вземането на дълг (кредит или пари назаем) е навик на бедните

Американският бизнесмен Дейвид Рамзи казва, че заможните стоят далеч от дълговете. Ако имат нужда да купят нещо, те по-скоро ще спестят пари за това и ще платят с пари в брой.

Вземането на пари от банка за ваканция или кола не изглежда разумно, защото трябва да плащате лихва по кредита. "Дългът е голяма пречка за изграждането на богатство," съветва Рамзи. Животът с повече пари, отколкото реално имате и неспособността да се разпределят пари не могат да донесат успех.

10. Не можете да успеете сами

Богатите хора изграждат екипи! Те не могат сами да се справят с всичко. Те не са най-умните хора в света. Ако те не знаят нещо, дават задачи на други, които са по-добри в това конкретно нещо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay