10 от най-добрите идеи за организиране на гардероба

10 от най-добрите идеи за организиране на гардероба
unsplash

Всички мечтаем да имаме чист и подреден гардероб, но по някаква причина той винаги се разхвърля и е трудно да измислим добър метод за организация.

Ето някои от най-добрите съвети и идеи за оползотворяване на всяко пространство в гардероба:

1. Подреждайте по цветове 

Един от ключовете за организиране е да съчетавате всичко. Добра идея е дрехите да бъдат подредени по цветове. По този начин по-лесно ще намирате това, което търсите, без да разхвърляте всичко останало. Освен това гардеробът ще изглежда много по-добре. 

2. Инвестирайте в кошчета и контейнери

Добре е да използвате всяко налично пространство в гардероба. Един от начините да го направите, е да сложите кошчета и контейнери, в които да слагате различни неща, например бельо, аксесоари и т.н. Ако подредите нещата си по този начин, преместването на дрехите при смяната на сезоните ще се случва много по-лесно.

3. Сложете най-хубавите неща на показ

Да организирате гардероба си означава да го направите възможно най-красив и практичен едновременно. Ако имате отворен гардероб, тип дрешник, сложете на показ дрехите, обувките и чантите, които харесвате най-много. Съчетайте нещата и по цветове. Така всеки път, когато погледнете гардероба си, ще бъдете удовлетворени. 

4. Правилното сгъване на дрехите означава повече пространство

Ако сгъвате дрехите си по правилния начин, ще разполагате с много повече пространство. За тениските, най-добрият начин е да сгънете двете страни и след това да сгънете наполовина.

За дълги ръкави, сгънете двата ръкава назад и след това сгънете блузата 3 пъти, за да получите идеално оформен квадрат.

Можете да навивате хавлиите на руло или да ги сгънете два пъти, в зависимост от размера и мястото, на което искате да ги поставите.

За чорапите, поставете 2 един върху друг, навийте, след което оформете на топка.

Елегантните дрехи трябва да се съхраняват на закачалки. Те са инвестиция, така че поддържането им е важно.

5. Дрехите трябва да имат определени места на различните нива на гардероба

Правилното разположение е начин да използвате всяко пространство в гардероба си. Трябва да обмислите и планирате всичко. По този начин ще имате по-лесен достъп до вещите си, естетичният и изчистен вид е приятен за окото и можете да съхранявате повече предмети и вещи. Освен това поставянето на неподходящо място може да се отрази на състоянието на дрехите. 

Ако поставите неща близо до обувките си, има шанс да се нацапа. Елегантните дрехи трябва да се слагат на закачалки, така че да няма шанс да се изцапат или скъсат, а ежедневните дрехи трябва да бъдат поставени на нивото на очите, за да ви е по-лесно да ги виждате.

6. Съхранявайте сезонните дрехи на друго място

Когато зимата свърши, можете да изперете пуловерите и да ги подредите в пластмасови кутии. Сложете тези кутии във високата част на гардероба, така че да можете да използвате останалото пространство за дрехите, които носите в момента. Така те ще бъдат готови за обличане, когато зимата пак дойде. Правете същото и с летните дрехи. 

7. Торбички за вакуумиране

Можете да използвате вакуумно затворени торби за организиране на гардероба, както и за пътувания. Те значително намаляват пространството, което дрехите заемат. Тези торби са подходящи за дрехи, които не са в сезон, както и за обемни неща като одеяла и завивки.

8. Използвайте етикети 

Ако използвате кутии, кошчета и вакуумни торби, използвайте етикети, за да знаете кое къде се намира. Така ще ви бъде много по-лесно и няма да се налага да извадите и отваряте всичко, за да намерите това, което търсите. 

9. Възползвайте се от вратите на гардероба

Има специални органайзери, които се закачат на вратите на гардероба. В тях можете да слагате по-дребни предмети, като бижута, аксесоари, бельо и т.н. Това е допълнителен бонус- пространство, което в противен случай не можете да използвате.

10. Сложете втори лост за закачалки

За да подредите по-лесно гардероба си, можете да сложите втори лост за закачалки, под основния. По този начин можете да закачате например поли и блузи на долния лост, а блузи и ризи- на горния. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay