11-годишно дете чудо с коефициент на интелигентност, по-висок от този на Айнщайн

Адхара Перес, младо момиче от Мексико, спечели широко признание поради изключителните си интелектуални способности. Родена през 2011 г., това изключително дете е признато за забележителната си интелигентност, надминавайки дори легендарни гении по IQ. Хубавата новина е, че Адхара обещава да допринесе значително за разбирането ни за Вселената през следващите години.

Намира ученето за лесно, но тя успява да потърси учебна среда, която да отговаря на специфичните ѝ изисквания

На 11-годишна възраст Адхара изненадващо има много високи постижения. Определено не е обичайно децата да завършват гимназията рано, но тя успява да я завърши на 8-годишна възраст и в момента учи индустриално инженерство в CNCI, с акцент върху математиката, с пълна стипендия.

Нейното IQ е по-високо от това на най-известния учен, когото познаваме

С изключителен коефициент на интелигентност от 162, Адхара Перес Санчес вече си е създала име в академичните среди. Този резултат е малко по-висок от коефициентите на интелигентност на Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн, които и двамата са имали IQ от 160.

Но ѝ било трудно в училище

Санчес, която била диагностицирана със синдром на Аспергер на 3-годишна възраст, преживяла трудности в училище през този период от време и била наричана "странна" от своите учители и връстници. Майка ѝ обаче не позволила това да я спре и насърчила дъщеря си да преследва мечтите си.

11-годишното дете сега учи в университет

В момента тя е записана в Universidad CNCI в Мексико, където учи системно инженерство и математика и се надява скоро да отиде в колеж в САЩ. Детето чудо пише книга за преживяванията си, като комбинира академичните си умения със заглавие, което грубо се превежда като "Не се предавай".

11-годишното момиче често носи дрехи с логото на НАСА и таи стремежи да изследва Марс и да бъде наето от космическата агенция

Найели, нейната майка, включва Адхара в конкурс, мислейки, че е за деца, което води до висше образование на детето. Адхара се запленява от идеята да стане астронавт, след като получава инструкции от един от своите учители да кандидатства за състезанието. 

Един човек обикновено се смята за гений, ако получи най-малко 140 точки на IQ тест. Това ниво на интелигентност обаче е рядкост сред общото население. Въпреки това много гении водят обикновен живот с ежедневна работа, докато други се занимават с революционни задачи в областта не само на науката, но и на изкуството и спорта.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay