5-те най-подходящи плитки за тънка коса

5-те най-подходящи плитки за тънка коса
unsplash

Ако имате изтъняла коса, вероятно си мислите, че каквото и да направите с нея, няма да изглежда добре. Това обаче не е така. Има прически, които можете да си направите, за да изглежда косата ви по-гъста и обемна. Сплитането, например, може да създаде по-плътен вид на косата, като същевременно ще прикрие изтънелите области. 

Добре е обаче да не стягате твърде много плитката, както и да не дърпате и скубете косата, докато плетете, за да не причините допълнително падане. 

Сплитането на косата е отличен начин да запазите косата си. Предотвратява накъсването и елиминира необходимостта от топлинно оформяне, като и двете са важни за изтънялата коса. 

Ето кои са най-подходящите плитки за изтъняла коса: 

1. Плитка "корона"

Подразбирайки се по името, плитката "корона" се прави в горната част на главата и е лесен начин за прикриване на изтъняла или отдръпнала се линия на косата. Може да се направи по-хлабава, за да създаде обем и да защити космения фоликул. Необходими са ви само гребен, два ластика и около 10 минути.

Започнете с малък триъгълник близо до линията на косата и го разделете на три равни секции. Сплетете трите кичура. Всеки път, когато завършите едно минаване през центъра на двата кичура, хванете косата от областта близо до вашата част. Следвайки линията на косата, продължете да добавяте още коса с всяко минаване. Плитката ще стане по-голяма и ще завършите на тила. 

Продължете да сплитате, докато свърши косата и след това закрепете с ластик. Повторете от противоположната страна. Накрая вземете свободните краища и ги закрепете с фиби, за да ги комбинирате с противоположната плитка. За повече обем издърпайте леко кичурите коса. Нанасянето на сух шампоан преди сплитане ще придаде повече обем. 

2. Обемна плитка с два кичура 

Започнете, като създадете обърната френска плитка, като правите пауза на всеки три до четири сантиметра, докато сплитате, и издърпвате кичурите, за да създадете повече обем. Накрая завършете с обикновена плитка за останалата част от косата след тила и напръскайте с лак за коса. 

3. Плитки без възли 

Плитките без възли са прическа, която фризьорите често препоръчват за хора с фина или изтъняла коса. Създадени са с малки участъци с различна форма и тези участъци са малки, за да предпазят косата от издърпване. След това участъците са сплетени, като се започне с естествената коса. След това екстеншъните се вплитат, за да добавят плътност. Тези плитки обикновено се правят от професионалист и можете да ги носите два до три месеца. 

4. Box плитки

Box плитките също са чудесен вариант, защото могат да създадат по-обемна коса, но все пак са достатъчно леки, за да не добавят повече тежест, отколкото косата може да понесе.

Процесът е почти идентичен с плитката без възли, но удължениято се добавят към основата, в началото на плитката. 

Тези плитки издържат 4-6 седмици. 

5. Сплетен кок

Простият сплетен кок е лесен избор, който поставя минимално напрежение върху косата и скалпа ви. Започнете с разресване на косата с четка или гребен, след което нанесете сух шампоан от скалпа до краищата. Разресвайте косата и я хванете в конска опашка в горната част на главата или по-ниско в тила и използвайте мек ластик, за да я вържете. Разделете опашката на две или три секции, вържете краищата с прозрачен ластик, след като косата е сплетена. Леко дръпнете частите на плитката, за да създадете повече обем и използвайте фиби за фиксиране. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay