6 грешки, които пречат на жените да бъдат финансово независими

Ето кои грешки трябва да спрем да правим

6 грешки, които пречат на жените да бъдат финансово независими

Финансовата независимост на жените често остава на заден план. Ние искаме да ви насърчим да започнете да обръщате повече внимание на себе си и да можете да се оправяте със собствените си финанси. Направихме списък на най-често срещаните грешки, които жените правят и се обричат на бедност.

Грешка № 1. Очите са широко затворени

Жените се опитват да контролират разходите си. Те следят промоциите в супермаркетите, записват дневните си разходи и дори обвиняват партньорите си, ако не изразяват същото ниво на задълбоченост.

Това е похвално, ако една жена е решена да контролира всички свои разходи, но тя също трябва да мисли за разумно разпределение на доходите. По-добре е да депозирате 10% от вашата заплата директно в банкова сметка и да изхарчите останалото в съответствие с месечния си план. Това ще ви помогне да оставите спестяванията си непокътнати.


Грешка № 2. Илюзия за изобилие

Всяка жена знае 101 начина да спести пари. Но не можете да намалите разходите си до минимум. Трябва да избягвате евтините неща, за да избегнете нови разходи. Не търсете винаги най-евтиния вариант, защото цената съответства на качеството и въпросната вещ много по-бързо ще се съсипе и ще трябва да си купите нова.


Грешка № 3. "Всичко, което е мое е и твое."

Спестовна сметка в банката и съпруг, който покрива всичките ви разходи? Звучи страхотно, но ако не припознавате себе си в това, значи вие сте финансово зависими. Семейните спестявания са чудесна идея и са нужни, но това не означава да сложите край на личните си спестявания.


Грешка № 4. Постоянна саможертва

Британски социолози са изумени от резултатите от изследванията, които показват, че необвързаните жени са по-богати от омъжените жени, дори ако имат един и същ доход! С други думи, самотните жени имат повече свободни пари. Това е тъжно, но факт: често изливаме всички пари в дома си и отказваме да купуваме дори малки неща за себе си. Същото поведение не е толкова разпространено сред мъжете, колкото сред жените. Необвързани или женени, те винаги имат известни спестявания за лични разходи. Жените трябва да се научат да го правят.


Грешка № 5. Съпротивата е безсмислена

Колегите ви искат да отидете в новия бар, а приятелите ви искат да вечеряте в страхотен нов ресторант. Постоянното приемане на такива покани ще се отрази негативно на вашия бюджет. Има няколко начина за решаване на този проблем. Първо, можете да измислите страхотно оправдание. Другият вариант е да обясните, че не можете да си го позволите. Това няма да ви накара да изглеждате зле в очите на хората. Не забравяйте, че неразумного харчене е най-прекия път към бедността.


Грешка № 6. Импулсивно пазаруване


Много работещи жени искат да преодолеят неприятните емоции с пазаруване. Внимание: може да не забележите момента, в който щастливото пазаруване се превърне в пристрастяване. Добре е да облекчите стреса по този начин и да се окуражите с нова дреха, която мечтаете да купите. Въпреки това, безсмисленото закупуване на всичко, което виждате, няма да работи във ваша полза. Когато пазарувате по този начин, лесно можете да бъдете уловени от маркетингови трикове, включително отстъпки и продажби. Стоките с ниско качество ще ви накарат да похарчите още повече в бъдеще. Бъдете мъдри: не правете импулсивни покупки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay