8 съвета от милионери, в които всеки трябва да се вслуша

8 съвета от милионери, в които всеки трябва да се вслуша

Да станеш милионер не е просто някакъв нереалистичен сън. Статистиката показва, че повече от половината милионери са станали ммилионери сами. Уроците, които те дават, не могат да ни гарантират статут на милионер, но си заслужава да се вслушаме в тях.

Ето няколко съвета за изкарване, спестяване и инвестиране на пари:

1. Правилото 50/30/20

Това е правило, което може да се използва за управление на бюджет. То трябва да разпредели приходите Ви в 3 категории:

Първата категория е жизнено важна. 50% трябва да се разпределят за месечни разходи като наем, транспорт, комуникационни услуги, хранителни стоки и др.

Втората категория е личните разходи. Това означава, че можете да използвате 30% от доходите си за развлечения, пазаруване, хобита и всичко, което ви прави щастливи.

Последната категория е икономия. 20% от парите ви трябва да отидат направо в банката.

2. Пазарувайте на едро и на промоции

Ясно е, че това не е от съветите, които очаквате да получите от милионери. Но ние всички можем да се съгласим, че този начин на пазаруване може да спести доста пари. Това правило важи за продуктите, които всъщност ще използвате и няма да се развалят. 

3. Не използвайте кредитни карти

Ако имате кредитна карта в портфейла си, тя ви насърчава да купувате всичко, което искате, независимо дали наистина можете да си позволите. Но използването на кредитни карти за извършване на покупки означава да харчите пари, които всъщност нямате. Освен това, лихвата прави нещата още по-скъпи, отколкото са. 

4.  Опитайте да купувате от производители

Преди да купите нещо от магазин, задайте си въпроса: "Възможно ли е да го купите направо от производителя?" Много често може да разберете, че можете да поръчате продукта на по-ниска цена. 

5. НЕ харченето на пари е същото като изкарването на пари

Колкото по-малко пари харчите, толкова повече имате. Това е очевидно заключение. Пазарувайте рационално. Ако се борите с импулсивните пазарувания, можете да си зададете тези въпроси преди всяка покупка: "Наистина ли имам нужда от това? Ами ако не го купя?

6. Живейте според средствата си

Най-големият проблем на много хора е, че те харчат повече, отколкото печелят. Единственият начин да увеличите бюджета си е да живеете според своите средства.

Често срещаме хора, които купуват хубави къщи в хубав квартал, само защото искат да впечатлят други хора. Те мислят за това, което ще кажат техните приятели и членове на семейството. Помислете за себе си, съсредоточете се върху живота си и не се опитвайте да се представяте за нещо, което не сте. 

7. Трябва да бъдете заобиколени с успешни хора

Хората около вас влияят върху живота и мисленето ви. Ако сте заобиколени с талантливи хора, които споделят вашето виждане, е по-лесно да генерирате творчески идеи и да ги съживите.

Бъдете около хора, които не само ви вдъхновяват, но и ви насърчават да предприемате действия.

8. Парите не са всичко!
Очевидно парите са голям фактор в нашия живот. Те определят къде живеем, какво ядем и какво притежаваме. Но парите не са всичко. Можете да си купите къща, в която да живеете, но не можете да си купите семейство, с което да живеете.
Парите подобряват качеството на живот. Но това не е нищо в сравнение с подкрепата на вашето семейство и приятели, здравето и щастието. 
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay