8 неща, които се случили по време на снимките на Хари Потър, за които вероятно не знаете

8 неща, които се случили по време на снимките на Хари Потър, за които вероятно не знаете

Всички страхотни филми крият тайни, случили се на снимачната площадка, за които не знаем. Независимо дали става дума за актьори, които си правят шеги един на друг, или подробности, които може да сме пропуснали, това, което се случва зад кулисите, винаги е любопитно.

Вижте 8 неща, които са се случили на снимачната площадка на Хари Потър, за които вероятно не знаете: 

1. Режисьорът пукнал реброто си на снимачната площадка

По време на снимките, режисьорът Майк Нюъл се опитвал да инструктира как братята близнаци, играещи Фред и Джордж, да направят една от сцените. Тъй като героите им трябваше да са доста луди в тази конкретна сцена, режисьорът се намесил.

"Спомням си, че го хванах през кръста и се опитах да го хвърлям насам-натам и така нататък и пукнах няколко ребра. От тогава нататък бях в абсолютна агония, но, разбира се, в крайна сметка се възстанових напълно", спомня си той.

2. Дизайнерът на костюми променил цвета на роклята на Хърмаяни

В книгата, роклята на Хърмаяни за бала е зеленикаво синя. Въпреки това на екрана Хърмаяни е облечена в розова рокля. Това предизвика доста противоречия, тъй като феновете искаха роклята да остане вярна на оригинала си. Дизайнерът на костюми променил цвета, тъй като смятал, че розовото ще подхожда повече на Ема Уотсън, отколкото синьото.

3. Сивиръс Снейп спретнал шега на режисьора

Както си спомня Алън Рикман, той трябвало да носи черни контактни лещи, за да изиграе строгия професор Сивиръс Снейп. Режисьорът Майк Нюел му направил комплимент за наситения цвят на очите му, без да е наясно, че те не са истински. След това Алън извадил една от лещите си, за да се пошегува с режисьора.

4. Ема Уотсън паднала по стълбите по време на снимките 

Ема си спомня, че е имала няколко неудобни момента по време на снимките на Хари Потър, сред които е сцената, в която трябвало да слезе по стълбите за бала. Привидно лесно, обаче тя паднала по стълбите.
"Той ми даде милион указания [Нюел, режисьорът] и, разбира се, накрая паднах по стълбите", спомня си тя.

5. Децата актьори пишели истинските си домашни по време на сцените в класната стая

Идеята актьорите да пишат истинските си домашни е брилянтна. По този начин всичко изглежда възможно най-автентично. 

6. Даниел Радклиф получил две ушни инфекции, докато снимали под вода

Цената за тези невероятни сцени била Даниел да получи две ушни инфекции.

Когато го питат за най-предизвикателната сцена в интервю, той си спомня: "Подводната сцена. Тренирах шест месеца за това. Говореше се някой друг да го направи и да сложат лицето ми върху него. Това щеше да изглежда като боклук. Радвам се, че го направих - въпреки двете ушни инфекции."

7. Хенри Кавил се явил на прослушване за ролята на Седрик Дигъри

Хенри не само се е пробвал за ролята на Седрик Дигъри в Хари Потър и огненият бокал, но и феновете искали той да я изиграе. Те дори подписали петиция. Въпреки че Кавил се явил на прослушване за ролята, тя в крайна сметка отива при Робърт Патинсън.

8. Белегът на Хари Потър е правен около 5600 пъти

Нещо любопитно, което феновете на Хари Потър може да не знаят, е, че белегът, който Хари има на челото си, е бил направен от екипа около 5600 пъти. Дори актьорът, изпълнил ролята на Хари, Даниел Радклиф, го правил сам няколко пъти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay